Erişilebilirlik

Erdoğan: İdlib konusunu Rusya ve İran'la Konuşuyoruz 


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin İdlib kenti konusunda Rusya ve İran'la görüşmeler yapıldığını belirterek, güvenli bölge olursa hızlı çözüm olacağı mesajı verdi.

Erdoğan, bugün medya mensuplarına yaptığı açıklamada, Suriye sınırındaki Cilvegözü Sınır Kapısı'nın açık tutulacağı açıkladı. İnsani yardım konusunda Türkiye'nin hep başı çektiğini ve bu konudaki yaklaşımda değişiklik olmayacağını söyleyen Erdoğan, "Ancak insani yardım konusu ne yazık ki insani yardımdan çıkıp adeta bir silahlanma sürecine girdi. Şu anda biz insani yardıma yine varız. O noktada Cilvegözü’nü açık tutacağız ama bunlar gıdadır, ilaçtır, giyim vesaire bunlarda… Fakat iş silah gibi vesaire, bu tür şeylere dönerse, buna tabii bizim yol vermemiz, müsaade etmemiz mümkün değil" dedi.

Erdoğan ve Yıldırım'dan İdlib Konusunda Açıklamalar
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:49 0:00

Erdoğan, İdlib'de çatışmazlık sağlanması konusundaysa Türkiye adına görüşmeleri MİT’in yürüttüğünü açıkladı. Erdoğan, "Özellikle Milli İstihbarat Teşkilatımız bu konuda gerek Rusya'yla bu görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada yine İran’la görüşmeler yapılıyor ve İdlib’le ilgili de Moskova görüşmeleri olumlu bir şekilde cereyan etti. Öyle zannediyorum ki Moskova görüşmeleri eğer uygulamada ki Astana filan biliyorsunuz bunlar bunun içinde, güvenli bölge vesaire bunlar da bu değerlendirmenin içinde yer alması halinde İdlib’i süratle çözüme kavuşturacağız diye düşünüyorum" diye konuştu.

Almanya'nın ziyaretini teyit etti

Erdoğan, NATO bünyesinde Alman parlamenterlerce 8 Eylül’de Konya Askeri Üssü'nün ziyaret edilmesine ilişkin soru üzerine NATO'nun arabuluculuğunu teyit etti. Erdoğan, “Bu tabii bir İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay. Bu çerçevede şu anda gerek başta Milli Savunma Bakanlığımız olmak üzere Dışişleri Bakanlığımız bu süreci yönetiyorlar. Şu anda da olumlu istikamette devam ediyor.” dedi.

Kuzey Kore gerilimini yorumladı

ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilimi değerlendiren Erdoğan, "Şu anda dünyada yaklaşık 16 ülke nükleer silahlanmada ciddi bir boyuta ulaşmış durumda. Bunların içerisinde 3 ülke var ki bunların şu anki nükleer silahlanmada ciddi bir gücü var. Temenni ederiz ki bu Amerika-Kuzey Kore arasındaki bu tehditler adeta bir vuruşmaya dönüşmez ve bu, dünyada sadece ikisi arasında kalmayabilir. Daha farklı bir tehdit sürecini de başlatabilir. Burada bir politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum" açıklaması yaptı.

“İdlib için gerekli tedbirler alınıyor”

Öte yandan Başbakan Binali Yıldırım, Suriye’nin İdlib bölgesindeki gelişmeler nedeniyle Türkiye’nin 150 kilometrelik Hatay'ın Suriye sınırında gerekli tedbirleri aldığını açıkladı.

Başbakan Yıldırım, “Malum, orada radikal gruplar son zamanlarda kontrolü ele aldı ve burada yaşanacak gelişmelere göre, yapılacak operasyonları dikkate alarak biz hem insani dram yaşanmaması hem de sınırlarımızdan ülkemize yönelik tehditlerin oluşmaması için tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG