Erişilebilirlik

Erdoğan Guterres'le Telefonla Görüştü


BM Genel Sekreteri Guterres ve Cumhurbaşkanı Erdoğan
BM Genel Sekreteri Guterres ve Cumhurbaşkanı Erdoğan

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’le bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Rusya-Ukrayna savaşına dair meseleler ele alındı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Guterres’in arasındaki telefon görüşmesine ilişkin olarak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yazılı bir açıklama yapıldı.

Erdoğan ve Guterres görüşmede, Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ortaya çıkan krizle ilgili konuları görüştü. Yapılan açıklamada “Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, küresel gıda krizinin önüne geçme noktasında etken olacak Ukrayna tahılının Karadeniz üzerinden ihracı için müşterek çabalara devam ettiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhataplarına barış müzakerelerinin canlandırılması ve savaşın diplomasiyle sonuçlandırılması yönündeki telkinlerini sürdürdüğünü ifade etti” denildi.

Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle ortaya çıkan gıda krizinin çözümü konusunda Türkiye bir süredir Birleşmiş Milletler’le birlikte çaba sarf ediyor.

Savaş nedeniyle hem Ukrayna’nın tahıl ihracatının sekteye uğraması hem de Rusya’nın gübre satışlarında sorunlar yaşaması küresel alanda gıda güvenliğini ciddi anlamda tehdit ediyor.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG