Erişilebilirlik

Erdoğan: 'Genelkurmay Başkanı'na Gülen'le Görüşme Teklif Ettiler'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yabancı medyaya demeçleri sürüyor. Erdoğan son olarak Fransız haber kanalı France 24'e konuştu.

Erdoğan bu söyleşide, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi ile ilgili çok önemli bir ayrıntıyı da ilk kez paylaştı. Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar'ı o gece rehin tutanlardan birinin Akar'a, “Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen'le görüştürelim, buluşturalım” teklifinde bulunduğunu söyledi.

Erdoğan, "Bunlar ne yazık ki Pennsylvania’dan aldıkları talimatla bu ülkede, bu darbe girişiminde bulundular. Bakın şu anda itirafçılar var. Bu itirafçılar talimatı nereden aldıklarını söylüyor. Hatta hatta çok daha ileri, Genelkurmay Başkanımız’ı şu anda rehin tutanlardan işte bir tanesi; 'Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen'le görüştürelim, buluşturalım' diyecek kadar ileri gidiyorlar” dedi.

Erdoğan AB Dış Politika Temsilcisi Federica Mogherini'ye de, “Önce bu noktada bir defa değerlendirmeleri iyi yapsınlar, konuya iyi hakim olsunlar. Önce bilgiyi bizdeki kaynaklardan alsınlar, Türkiye'nin yönetimine karşı olanlardan değil" diye seslendi.

‘Dereyi geçerken at değiştirilmez’

Erdoğan Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'la ilgili bir tasarrufu olup olmayacağı sorusuna ise, “Dereyi geçerken at değiştirilmez” yanıtını verdi. Erdoğan, “Sayın Başbakanım’la beraber otururuz değerlendirmesini yaparız, ondan sonra nihai kararımızı veririz. Şu anda bir geçiş süreci içerisindeyiz. Bizde bir söz var, 'Dereyi geçerken at değiştirilmez'. Şu anda biz böyle bir sürecin içerisindeyiz, ... atacağımız bir adım varsa bu konuda ondan sonra atarız. Şu anda hepsi görevinin başındadır" diye konuştu.

Erdoğan, herhangi bir istifanın söz konusu olmadığını da belirtti.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG