Erişilebilirlik

Erdoğan Dört Gün Sonra Sessizliğini Bozdu


Ankara Ticaret Odası’na bağlı Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem genel seçimlerin ardından ortaya çıkan siyasi tabloyu değerlendirdi, hem de bir an önce hükümetin kurulması çağrısında bulundu

Seçmenin Adalet ve Kalkınma Partisi’ne tek başına hükümet kurma fırsatı vermediği 7 Haziran genel seçimlerinden dört gün sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sessizliğini bozdu.

Ankara Ticaret Odası’na bağlı Congresium'da düzenlenen 4. Uluslararası Öğrenciler Mezuniyet Töreni'ne katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem genel seçimlerin ardından ortaya çıkan siyasi tabloyu değerlendirdi, hem de bir an önce hükümetin kurulması çağrısında bulundu.

‘Milletin İradesi’

“Ortaya çıkan sonuç milletin iradesidir. Herkes saygı göstermek zorundadır” diyen Erdoğan sonuçların, tek bir partinin iktidara gelmesine imkan sağlamayan bir siyasi tabloya işaret ettiğini söyledi. Bunun ‘Türkiye’nin hükümetsiz kalması’ anlamına gelmediğini savunan Cumhurbaşkanı, “Demokrasinin en önemli özelliği, işte bu tür durumlarda çözüm yollarını açık tutuyor olmasıdır” dedi.

Erdoğan’a göre “Türkiye seçim gününe kadar başka bir tabloyla karşı karşıyaydı. Pazartesi gününden sonra başka bir tabloyla karşı karşıya” kaldı. Erdoğan, “Bu dönemi en hasarsız şekilde geçirmek için, tüm partileri serinkanlı şekilde düşünmeye ve ülkenin geleceği için sorumluluğa davet ediyorum. Anayasa’nın şahsıma yüklediği görevleri yerine getireceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

Partilerin tercihlerini krizden değil çözümden yana kullanacaklarına inandığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Umutlarını Türkiye’nin kriz ortamına girmesine bağlamış olan tüm odaklar, inşallah bir kez daha hayal kırıklığına uğrayacaktır” dedi, yine ağzından düşürmediği Batı basınına değinmeden de edemedi: “Özellikle Batı’nın, şahsıma yönelik tüm çirkin, agresif, hakikaten seviye kaybına uğramış o Batı medyasının açıklamalarını tabi ki çirkin bulduğumu buradan açıklamak durumundayım. Bu tahammülsüzlüklerini anlamak mümkün değil. Bunun bir şeyi gösterdiğini de ifade etmek istiyorum. Allah’ıma hamdolsun demek ki doğru yoldayız. Onlar övgü yağdırsaydılar, o zaman kendimden şüphe etmem gerekirdi.”

‘Herkes egolarını bir kenara koysun’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir an önce hükümetin kurulması çağrısında bulunarak, “Türkiye’yi hükümetsiz, Türkiye’yi başsız bırakan, egolarına mahkum olanlar, ne tarihe ne de milletimize bunun hesabını veremezler. Onun için de anayasal yasal süreç içerisinde herkes egolarını bir kenara koyup, bir an önce ülkemizde hükümet kurulmalı ve kaldığımız yerden, devlette devamlılık esastır anlayışıyla bu süreç devam etmelidir” dedi.

Erdoğan Türkiye’nin milli gelirini 800 milyar dolara, ihracatını 160 milyar dolara ulaştırdığını, işsizliği de tek haneli rakama indirmiş bir ülke olarak “tek adım geriye gidişe asla tahammül edemeyeceğini” belirtti ve şöyle devam etti:

“Siyasi alanda yaşanan hiçbir gelişmenin, bu kazanımları tehdit edecek boyuta ulaşmasına izin veremeyiz. Bu bizim insanımıza karşı sorumluluğumuzun gereğidir. Asla, kimse, hangi siyasi olursa olsun, ‘ben’ deme hakkına sahip değildir, biz demek zorundayız.”

“Türkiye’nin doğrudan milletin oyuyla seçilmiş cumhurbaşkanıyım” diyen Erdoğan, bu konuda sorumluluğunun daha fazla olduğunu hatırlatarak, 7 Haziran genel seçimlerinin, ülkenin önünde yeni bir dönem açtığını savundu.

Dün sürpriz bir şekilde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski genel başkanı ve halen Antalya milletvekili Deniz Baykal’la bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu görüşmeye de değindi. “Meclis’in en yaşlı üyesi olması hasebiyle” davet ettiğini, seçim sonrası süreci kendisiyle değerlendiğini belirten Erdoğan, hükümeti kurma sürecinin kesintisiz devam için üzerine düşeni yapacağını kendisine ilettiğini sözlerine ekledi.

“7 Haziran genel seçimlerinin ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçim günü sandığa giden vatandaşlarla, “yüzlerce kilometre kat ederek başkonsolosluklarda oy kullanan gurbetçilere” teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yarın Birinci Avrupa Oyunları’nın açılışına katılmak amacıyla Bakü’ye gidecek. Erdoğan yurtdışındayken yerine vekaleten, milletvekilliğinden istifa etse de yeni Meclis’in ilk genel kurul toplantısı yapılıncaya kadar Meclis Başkanlığı makamını koruyacak olan Cemil Çiçek’in bakması bekleniyor.

  • 16x9 Image

    Yıldız Yazıcıoğlu

    Yıldız Yazıcıoğlu, 1994-1998 döneminde Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladı. Mesleğe 1997 yılında Cumhuriyet’te stajyer olarak başladı. 1998-2000 döneminde yüksek lisans eğitimine devam etti. 2000 – Mayıs 2009 döneminde Milliyet’te mesleki kariyerini cumhurbaşkanlığı ve parlamento muhabirliği noktasına taşıdı. 2009 - 2011 yıllarında ABD’nin başkenti Washington DC’de kariyerini sürdürdü ve farklı medya kuruluşları için temsilcilik – yorumculuk görevlerini yürüttü. Bu dönemde VOA Türkçe’de eğitim aldı ve görev yaptı. Ardından Ankara’ya dönüşünde Habertürk TV’de, ArtıBir TV’de görevler üstlendi. Şu anda VOA Türkçe ekibinde görev almayı sürdürüyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG