Erişilebilirlik

Erdoğan'dan Biden ve Trump'a Mesaj


24 Ağustos 2016 - Joe Biden, Obama yönetiminde başkan yardımcılığı yaptığı dönemde Ankara'yı ziyareti sırasında Erdoğan ile görüştü
24 Ağustos 2016 - Joe Biden, Obama yönetiminde başkan yardımcılığı yaptığı dönemde Ankara'yı ziyareti sırasında Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika’da resmi olmayan sonuçlara göre başkan seçilen Joe Biden’a tebrik mesajı gönderdi. Erdoğan, Başkan Donald Trump'a da mesaj göndererek, "Türkiye-ABD ilişkilerinin ortak çıkar ve değerlerimiz temelinde gelişmesi için ortaya koyduğunuz samimi ve kararlı vizyon için teşekkür ederim" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı resmi sayfasında yayınlanan mesajda, Erdoğan seçilmiş başkan Biden’a hitaben “Seçim sonuçlarının, dost ve müttefik Amerika Birleşik Devletleri halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Tebrik mesajında, “Başkan Yardımcılığınız sırasında da birçok vesileyle görüştüğümüz gibi, Türkiye-ABD ilişkileri köklü temellere dayanan stratejik bir nitelik taşımaktadır” diyen Erdoğan mevcut küresel ve bölgesel sorunlar karşısında, iki ülke arasındaki “ortak çıkarlar ve değerlere dayalı” ilişkilerin daha da güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Yeni ABD yönetimiyle de yakın ilişkiler içinde olma yönünde Türkiye’nin kararlı olduğuna vurgu yapan Erdoğan bu müttefikliğin “bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de dünya barışına hayati katkılar sunmaya devam edeceğine” inandığını belirtti.

Erdoğan mesajını, “Seçim başarınızı tebrik ediyor, Amerika Birleşik Devletleri halkının barış ve refahı için en içten dileklerimi iletiyorum” diyerek bitirdi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, dün partinin Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin ABD’de resmi sonuçlar açıklandıktan sonra kazananı tebrik edeceğini söylemişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başkan Donald Trump'a gönderdiği mesajda da şöyle yazdı:

"Ülkenizde gerçekleştirilen seçimlerin, dost ve müttefik Amerika Birleşik Devletleri halkı için hayırlı olmasını temenni ediyorum. Resmi seçim sonuçları ne şekilde tecelli ederse etsin, son dört yıllık Başkanlık döneminizde, Türkiye-ABD ilişkilerinin ortak çıkar ve değerlerimiz temelinde gelişmesi için ortaya koyduğunuz samimi ve kararlı vizyon için teşekkür ederim. Ülkelerimiz arasındaki tarihi dostluk, ortaklık ve müttefiklik ilişkilerinin bu güçlü zemin üzerinde daha da ilerletilmesi karşılıklı çıkarlarımızın bir gereği olup, Türkiye olarak önümüzdeki dönemde de bu yönde her türlü çabayı sarf edeceğimizden emin olmanızı isterim. Bu vesileyle, her zamanki sıcak dostluğunuz için bir kez daha içtenlikle teşekkür eder, Amerika Birleşik Devletleri halkının barış ve refahı için en içten dileklerimi iletirim.”

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG