Erişilebilirlik

Erdoğan Arjantin’de Putin’le Görüştü


Erdoğan Arjantin’de Putin’le Görüştü
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan G20 zirvesi için bulunduğu Arjantin’in başkenti Buenos Aires’te Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’le biraraya geldi.

Görüşmede öne çıkan konu Suriye oldu.

Erdoğan’ın görüşmede İdlib konusunda bir zirve daha düzenlemek istediğini Putin’e ilettiği belirtiliyor.

Türkiye ve Rusya Eylül ayında İdlib çevresinde askerden arındırılmış bölge oluşturulması konusunda uzlaşmaya varmıştı ancak o tarihden buyana bölgeden şiddet haberleri gelmeye devam ediyor.

Putin-Merkel görüşmesi

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin G20 zirvesi sırasında Almanya Başbakanı Angele Merkel’le de biraraya geldi. İki liderin ağırlıklı olarak Ukrayna ve Suriye konularını görüştüğü kaydedildi. Merkel, Rusya’nın Kırım kıyılarında el koyduğu Ukrayna botlarındaki askerlerin serbest bırakılmasını istedi, Putin karşılık olarak buna mahkemenin karar vermesi gerektiğini kaydetti. Merkel’in görüşmede Ukrayna’yla yaşanan krizin aşılması konusunda yardım etmek istediğini Putin'e ilettiği belirtiliyor.

Merkel, gerilimin arttrımanın önlenmesi gerektiğini vurguladı.

Bu arada Almanya Başbakanı G20 zirvesinde liderlerin Dünya Ticaret Örgütü’nde reform yapılması gerektiği konusunda uzlaşmaya vardığını kaydetti. Gelişmeyi memnuniyetle karşılayan Merkel “bu önemli bir anlaşma” ifadesini kullandı.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG