Erişilebilirlik

Erdoğan ABD’ye Geliyor


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Birleşmiş Milletler 71. dönem üst düzey çalışmalarına katılmak için yarın New York’a geleceği açıklandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, uzun süredir sır gibi saklanan ABD ziyaretinin detayları da belli olmaya başladı. Erdoğan’ın, New York programıyla ilgili yapılan açıklamada, resmi temasların salı günü başlayacağı belirtildi.

Erdoğan, 22 Eylül perşembe günü Birleşmiş Milletler 71. Dönem Genel Kurul çalışmalarını tamamlayıp Türkiye’ye dönecek. Erdoğan’ın, ABD ziyareti sadece üç gün sürecek.

Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri Zirvesi’ne katılacak

Erdoğan, resmi temasları çerçevesinde salı günü Birleşmiş Milletler’in geçtiğimiz yıl kabul ettiği yoksulluğu 2030 yılına kadar sona erdirip refahı arttıracak‘Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri’ kapsamında yapılacak ‘Dünyamızı Değiştirmek için Evrensel Hamle’ temasıyla gerçekleşecek zirveye katılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 71. Genel Kurul üst düzey genel görüşmelerinin resmi açılışının yapılacağı 20 Eylül Salı günü ayrıca, 2030 Kalkınma Gündemi’nin, kabulünün birinci yıldönümü münasebetiyle düzenlenecek etkinliğe de katılacak. Erdoğan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun üst düzey toplantılarının resmi açılışında da hazır bulunacak.

Obama’nın öncülüğünde yapılacak mülteciler zirvesine katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan,aynı gün ABD Başkanı Barack Obama’nın öncülüğünde, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-Moon, Kanada, Almanya, İsveç, Etiyopya, Meksika, Ürdün’ün eş-ev sahipliğinde mülteciler konusunda düzenlenecek liderler zirvesine de katılacak.

Türkiye’nin mülteciler konusunda üstlendiği sorumluluğu anlatacak

Programla ilgili yapılan resmi açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitaben Salı günü yapacağı konuşmadan da ipuçları verildi.

Resmi açıklamada, Erdoğan’ın zirvede insani krizler ve bunların neden oldukları göç hareketleri ile genelde Türkiye’nin aktif insani diplomasisi, özelde Türkiye’nin mülteciler konusunda üstlendiği sorumlulukları vurgulayan bir konuşma yapacağı belirtildi.

Obama’nın resepsiyonuna katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Salı günü, Birleşmiş MilletlerGenel Sekreteri Ban Ki–Moon tarafından 71. dönem genel kurulana katılacak liderler onuruna vereceği resepsiyon ve öğle yemeğine, akşam saatlerinde ise ABD Başkanı Obama ve eşi tarafından verilecek resepsiyon ve akşama yemeğine katılacağı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, New York’ta bulunacağı sürede bazı devlet ve hükümet başkanlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştireceği belirtildi.

Yatırımcılarla bir araya gelecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ABD’li yatırım ve iş çevreleriyle, kanaat önderleriyle, ABD’deki Türk ve Müslüman toplumu temsilcileriyle de bir araya geleceği açıklandı.

Erdoğan’ın çeşitli Amerikan medya kuruluşları temsilcileriyle mülakatlar gerçekleştirmeyi planlandığı da belirtildi.

Çavuşoğlu resmi temaslarına başlıyor

Amerika’nın Sesi’nin diplomatik kaynaklardan elde ettiği bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan Pazartesi günü Birleşmiş Milletler 71. Genel Kurulu çalışmalarıyla ilgili bir toplantıya iştirak etmeyecek.

Pazartesi günü Birleşmiş Milletler’de yapılacak çeşitli ülke liderlerinin de katılaşacağı ayrıca ortak bir deklarasyonun yayınlanacağı ‘Mülteci ve Göçmenler Zirvesi’nde’, Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu temsil edecek.

Erdoğan ve Türk heyeti, Manhattan’da, ‘Peninsula Otel’de kalacak. Erdoğan ziyareti boyunca bazı özel ve resmi görüşmeleri kalacağı otelde gerçekleştirecek.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG