Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan 16 Mayıs’ta Washington’da


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2009'da Beyaz Saray'da Obama'yla görüşmesinde
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 2009'da Beyaz Saray'da Obama'yla görüşmesinde

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre, Başbakan Erdoğan 16-18 Mayıs tarihleri arasındaki Washington ziyaretinde Başkan Obama’yla Beyaz Saray’da görüşecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 16 Mayıs günü Washington’da olacak.

Amerika’da Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Erdoğan’ın 16 Mayıs günü Başkan Barack Obama’yla Beyaz Saray’da görüşeceği bildirildi.

Açıklamada dost ve NATO müttefiki iki ülkenin bir dizi hayati küresel ve bölgesel sorunlara yönelik bakışlarının da ortak olduğu, Başkan Obama’nın konuları Başbakan Erdoğan’la ele almak istediği belirtildi.

Beyaz Saray, iki liderin görüşme gündemi arasında Suriye krizi, ticari ve ekonomik işbirliği ve terörle mücadele konularının bulunduğunu açıkladı. Ancak Obama ve Erdoğan’ın, Türkiye’nin son dönemde İsrail’le normalleşmeye başlayan ilişkileri, Kürt sorununa yönelik çözüm süreci gibi konuları da ele alması bekleniyor. Türkiye ayrıca, Amerika’yla serbest ticaret anlaşması imzalamak istiyor.

Beyaz Saray’ın açıklamasında, Erdoğan’ın yapacağı ziyaretin Washington ve Ankara arasındaki yakın dostluğun, ayrıca bu dostluğun güçlendirilmesi ve genişletilmesine verilen stratejik önemin altını çizdiği kaydedildi.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG