Erişilebilirlik

Erdoğan 15 Temmuz Sonrasını Savundu


Ankara’da adli açılış yılında hakim ve savcılara seslenen Erdoğan, “FETÖ operasyonları kapsamında 15 Temmuz'dan beri gözaltına alınan 3 bin 495 hakim ve savcının adalet teşkilatımızda herhangi bir zaafa yol açmayacağına tam tersine gerçek adaletin tesisi konusunda ciddi bir rahatlama sağlayacağına inanıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne bağlı Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşan Erdoğan, adli yıl açılış töreninin burada yapılmasının yargı bağımsızlığına gölge düşürmeyeceğini de söyledi.

Temmuz gecesi en iyi sınavı veren kurumlardan birinin adalet teşkilatı olduğunu vurgulayan Erdoğan, “Darbe girişiminin tespitiyle birlikte hızla harekete geçen ilk andan itibaren tüm çalışmaları hukuka uygun şekilde yürüten ve anında açıklamalarını yapmak suretiyle yargı olarak 'Hukuk olarak gereği neyse yapılacaktır ve yaptıklarınız hukuka aykırıdır, yasalarımıza aykırıdır' demek suretiyle ik mesajlarını vermiş ve böylece yargı kapısının arkasına girip gizlenmemiştir. Bu tavır çok önemliydi. Savcılarımıza, hakimlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Erdoğan, “Sonuna kadar da bu mücadele bu operasyonlar aynı kararlılıkla devam edecektir. Kimse bu vatan toprakları üzerinde asla operasyon düşüncesi içine girmesin. Girdikleri anda karşılarında ordumuzu, polisimizi, köy korucularımızı hepsinden öte milletimizin ta kendisini bulacaktır" diye konuştu.

Bu arada Savunma Bakanlığı, 820 askeri personelin ordudan atıldığını açıkladı. Bu kişilerden 648’i halihazırda gözaltında.

Anadolu Ajansı’na göre darbe teşebbüsünden buyana 151’i general ve amiral olmak üzere 4451 askeri personel ordudan çıkartıldı.

Aralarında asker, polis, hakim, savcıların da bulunduğu 35 bin kişi sorgulanmak için gözaltına alındı, 17 bini tutuklandı. On binlerce kişi de işlerinden oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan hafta başında da, vatandaşlara çağrıda bulunarak Gülen hareketi ile bağlantısı olanları polis ve savcılara bildirmesini istemişti.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG