Erişilebilirlik

Erdoğan'dan Esad'a Sert Eleştiri


Erdoğan'dan Esad'a Sert Eleştiri
Erdoğan'dan Esad'a Sert Eleştiri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trablusgarp’ta yaptığı konuşmada baskıcı diktatörlerin dönemi sona ermiştir diyerek Suriye Devlet Başkanı Beşar el Esad’ı sert bir şekilde eleştirdi.

Kuzey Afrika ziyaretinin son durağı olan Libya’da halka seslenen Erdoğan, “Suriye'de de halkına zulmedenler ayakta kalamayacaklardır. Artık otokrasi dönemleri bitiyor. Totaliter rejimler gidiyor,” diye konuştu.

Muammer Kaddafi’yi deviren Libyalıların buna örnek olduğunu söyleyen Başbakan “halkın gücü ve iradesi önünde hiçbir yönetimin duramayacağını bütün dünyaya sizler gösterdiniz,” dedi.

Başbakan Erdoğan, daha önce de Mısır’da yaptığı konuşmada da Suriye halkı gibi kendisinin de Esad’a artık güvenmediğini söylemiş ancak Esad’ı istifaya çağırmamıştı.

Erdoğan Trablusgarp’ta Ulusal Geçiş Konseyi Başkanı Mustafa Abdülcelil'le de bir araya geldi.

Erdoğan dün de Arap Baharı’nın başladığı Tunus’ta temaslarda bulundu. Erdoğan, Tunus’ta Başbakan Beki Caid Essebsi ile görüştü.

Başbakan Erdoğan, Mısır, Tunus ve Libya’da yaptığı konuşmalarda laiklik vurgusu yaptı. Erdoğan konuşmasında "Laiklik din düşmanlığı demek değildir, devlet bütün inançlara eşit mesafededir. Onların inançlarının da garantörüdür,” dedi.

Erdoğan’ın kuzey Afrika’daki konuşmalarında İsrail’e de sert eleştiriler yöneltti.


XS
SM
MD
LG