Erişilebilirlik

Başbakan Erdoğan: 'Bu Devlet Terörüdür'


Başbakan Erdoğan: 'Bu Devlet Terörüdür'
Başbakan Erdoğan: 'Bu Devlet Terörüdür'

Başbakan Erdoğan Şili'de yaptığı açıklamada İsrail operasyonunu devlet terörü olarak niteledi ve bunun karşısında sessiz kalmayacaklarını söyledi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in yardım gemilerine düzenlediği operasyonu ‘devlet terörü’ olarak niteledi.

Latin Amerika gezisini yarıda kesen Başbakan Erdoğan, “Bu devlet terörü karşısında sessiz ve tepkisiz kalmayacağız,” dedi.

Şili’de, Türkiye’ye hareketinden önce havalimanında açıklama yapan Erdoğan, İsrail’in uluslararası hukuku ayaklar altına alarak saldırıyı düzenlediğini ve çok sayıda sivili ‘katlettiğini’ söyledi.

Başbakan Erdoğan sert ifadeler içeren açıklamasında geminin insani amaçlarla hareket ettiğini ve gemilerde sadece sivil ve yardım görevlileri bulunduğunu hatırlattı.

Erdoğan, “İsrail tarafından yapılan bu saldırı, bir devlet terörüdür. Mevcut İsrail hükümeti, bölgede barış istemediğini ortaya koymuştur,” dedi. Başbakan, İsrail’den, görevlileri serbest bırakmasını, yaralıları bir an önce tedaviye almasını ve öldürülenlerin naaşlarını teslim etmesini istedi. Erdoğan, İsrail’in medyaya uyguladığı kısıtlamaları da eleştirdi ve bölgede sağlıklı haber akışının derhal sağlanmasını istedi.

XS
SM
MD
LG