Erişilebilirlik

Erdoğan Arap Ülkelerini İşbirliğini Arttırmaya Çağırdı


Erdoğan Arap Ülkelerini İşbirliğini Arttırmaya Çağırdı
Erdoğan Arap Ülkelerini İşbirliğini Arttırmaya Çağırdı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Arap ülkelerini, Ankara’yla görüş ayrılıklarını bir yana bırakarak işbirliğini arttırmaya çağırdı.

Kuveyt ziyareti sırasında katıldığı Türk-Arap ilişkileri konulu bir konferansta konuşan Erdoğan, Arap ülkelerinin Türkiye’nin izlediği bazı politikalara yönelttiği eleştirileri gündeme getirerek, “Araplar bizim kardeşimizdir” dedi. Bazı Arap ülkeleri, Türkiye’nin Irak ve Filistin’deki insan hakları uygulamalarına yönelik açıklamalarını eleştirmişti.

Anadolu Ajansı’na göre, Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin eleştirilere rağmen kendi dış politikasını kendisinin belirlemeye devam edeceğini vurguladı.

Bu arada Kuveyt’in KUNA haber ajansına göre, konferansa katılan ülkeler 1967 savaşından önceki sınırlara dayalı bir Filistin devletinin tanınmasıyla ilgili uluslararası çabaların desteklenmesi çağrısında bulundular. Haberde katılımcıların Türkiye’nin İran’ın nükleer anlaşmazlığının çözümünde Türkiye’nin arabuluculuk çabalarını memnunlukla karşıladığı da belirtildi.

Öteyandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile Kuveyt arasında vize uygulamasının kaldırılması konusunda anlaşmaya vardıklarını söyledi.

Kuveyt ziyaretini sürdüren Başbakan Erdoğan, Kuveyt Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen Türkiye-Kuveyt İş Formu toplantısında bir konuşma yaptı.

500 kişilik bir işadamları heyetiyle Kuveyt'i ziyaret eden Başbakan Erdoğan, 2010 yılında Kuveyt ile dış ticaret hacminin 600 milyon dolar olduğunu, bunun arttırılması gerektiğini söyledi. Başbakan, hedefin, Kuveyt ile dış ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkarmak olduğunu bildirdi.

Türk inşaat sektörünün Çin'den sonra dünya 2'ncisi olduğunu belirten Başbakan Erdoğan, Türk müteahhitleri Kuveyt'te yatırım yapmaya çağırdı. Erdoğan, Kuveytli yatırımcıları da Türkiye'de görmek istediklerini söyledi.

XS
SM
MD
LG