Erişilebilirlik

'Yabancı Müdahale Libya'da Durumu Karmaşık Hale Getiriyor'


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü.

İletişim Başkanlığı, görüşmede, ikili meselelerin yanı sıra Libya ve Suriye'deki son durum başta olmak üzere bölgesel gelişmelerin ele alındığını açıkladı.

Açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'ta Amerikan güvenlik birimlerini hedef alan eylemleri endişe ve üzüntüyle takip ettiklerini belirterek ABD Büyükelçiliğine yönelik eylemlerin sona ermesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Açıklamada, “Bölgesel meselelerinin çözümünde diplomasinin önemini vurgulayan Erdoğan ve Trump, ikili ilişkilerde ise birlikte kazanmak için işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kaldı” denildi.

Görüşmeyle ilgili Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ise Başkan Trump'ın "yabancı müdahale Libya'daki durumu karmaşık hale getiriyor" dediği kaydedildi.

Açıklamada, "Başkan Donald J. Trump bugün Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la konuştu. Liderlerler, ikili ve bölgesel meseleleri görüştü. Başkan Trump, yabancı güçlerin müdahalesinin Libya'da durumu karmaşıklaştırdığına dikkat çekti. İki lider, İdlib'de sivillerin korunması için tansiyonun düşürülmesi ihtiyacı konusunda mutabık kaldı" denildi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG