Erişilebilirlik

'4 ile 6 Yaş Arası 140 Bin Çocuk Kuran Kursuna Gidiyor'


Mardin İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Artuklu Üniversitesi öğrencilerine hitaben bir konuşma yaptı.

Erbaş, 4-5 yaş arası çocuklara yönelik Kuran eğitimine vurgu yaparak, “Çocuklarımıza 7 yaşından önce milli, manevi değerleri vermeliyiz” dedi. 4-6 yaş arası 140 bin çocuğun Kuran kursuna devam ettiğini ifade eden Erbaş, “7’den 70'e demiyorum, 7'den önce de 70'ten sonra da Kuran kurslarımızda bizim öğrencimiz var. 4-6 yaş grubu Kuran kurslarımız var. Çok önemli olduğunu düşünüyoruz çünkü diyoruz ki; ağaç yaş iken eğilir. Çocuklarımıza 7 yaşından önce milli, manevi değerleri vermemiz gerekiyor. 7 yaşına kadar hangi değerlerle çocukları yetiştirirseniz, o şekilde şahsiyet kazanıyor. Temel dini değerleri öğretmek gerekiyor. O yüzden biz 4-6 yaş Kuran kurslarını başlattık. Şu an itibarıyla 140 binin üzerinde çocuğumuz var" diye konuştu.

Erbaş, öğrencilere ilim halkaları kurarak kendi aralarında dersler yapmalarını, bunun için camileri de değerlendirmelerini tavsiye ederek, ilimin böyle gelişeceğini söyledi. Kuran’ın kelime manalarından birinin de okunan kitap olduğunu ifade eden Erbaş, “O zaman en çok okuduğumuz kitaplardan birisi olacak Kuran-ı Kerim. Öyle bir kere okuyup bırakmakla değil, Kuran anlamak için okunur, öğrenilir. Niçin anlaşılır, yaşamak için. Öyleyse öğrenilecek, okunacak ve yaşanılacak” şeklinde konuştu.

Daha sonra Artuklu ilçesindeki Şakir Nuhoğlu Camisi'nde Cuma namazını kıldırarak vaaz veren Erbaş, Yemen’de yaşananlara dikkat çekti. Erbaş, cami çıkışında Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "Yemen'e Sessiz Kalma" kampanyasına bağış yaptı.

Erbaş, Yemen’de 11 milyon kişinin açlıkla mücadele ettiğine dikkat çekerek, kampanyaya destek istedi. Erbaş, ”Suriye, Irak, Filistin, Myanmar, Arakan ve Doğu Türkistan'da ve belli yerlerde fitne ve tefrikadan dolayı sıkıntı yaşayan kardeşlerimiz var. Bugün Yemen kan ağlıyor. Yemen'de iç savaş, fitne, tefrika var. Bu yüzden insanlar, çocuklar ölüyor. 11 milyon insan şu anda açlıkla mücadele ediyor. Ölümle karşı karşıya kalmış durumda. Ülkemiz, her zaman ensar olma vasfını üzerinde taşıyan Müslümanların yaşadığı yer Elhamdülillah. Nasıl ki Suriye, Irak ve diğer yerlerden gelen kardeşlerimize ensar olmuşsak bugün de kan ağlayan Yemen için cuma namazından sonra ülkemiz genelinde 90 bin camide yardım topluyoruz. Bütün milletimizi bu kampanyaya katılmaya davet ediyorum” dedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG