Erişilebilirlik

Epstein’ın İntiharıyla İlgili Soru İşaretleri


Federal Soruşturma Bürosu FBI, milyarder işadamı Jeffrey Epstein’in cezaevinde kendini nasıl öldürebildiği konusunda soruşturma başlattı.

Epstein geçen hafta da hücresinde bilinci yarı kapalı halde bulunmuştu. O zaman da intihara teşebbüs ettiği düşünülüyor.

New York Belediye Başkanı Bill de Blasio ne kadar zenginin Epstein’in yasa dışı aktivitelerine müdahil olduğu sorusunu yöneltmiş, bu bilginin Epstein’in ölümüyle ölmediğini ve soruşturulması gerektiğini kaydetmişti.

Adalet Bakanı William Barr da önemli soruların yanıtlanması gerektiğini belirtti, Epstein’in ölümünden dehşete düştüğünü kaydederek Adalet Bakanlığı’nın kendi soruşturmasını açtığını kaydetti.

Bu arada Epstein'in ölümüyle ilgili tartışmalara Başkan Donald Trump da katıldı. Trump, muhafazakar bir komedyenin Epstein'in ölümünden eski Başkan Bill Clinton ve eşi Hillary Clinton'ın sorumlu olduğunu ima eden tweet mesajını paylaştı.

Clinton'ın sözcüsü Trump'a tepki gösterdi "bu saçma" ifadesini kullandı.

66 yaşındaki Epstein, reşit olmayan genç kızları seks amaçlı insan kaçakçılığına zorlamakla suçlanıyordu.

Epstein, kendisine ve kamuoyunca tanınan kendisine yakın isimlere yönelik yeni suçlamalara neden olan mahkeme belgelerinin açıklanmasından bir gün sonra yaşamını yitirdi.

Epstein, New York’ta ülkenin en güvenli cezaevi olarak nitelenen merkezdeki hücresinde bilinçsiz halde bulunmuş, kaldırıldığı hastanede öldüğü açıklanmıştı.

Geçen ay Epstein’in kefaletle cezaevinden çıkma isteği reddedilmişti.

Amerikan medyasında Epstein’in intihar gözleminde olduğu ancak ölümünden bir hafta önce bu programdan çıkartıldığı belirtiliyor.

STÜDYO VOA

BM Genel Kurulu’ndan Filistin’le ilgili olumlu karar – 10 Mayıs
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:58 0:00
XS
SM
MD
LG