Erişilebilirlik

Enterprise Uzay Dolmuşu Yeni Evi Olan New York’ta


Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Programı’nın bir parçası olan Enterprise uzay dolmuşu, yeni evi olan New York’a vardı.

Enterprise uzay dolmuşunu taşıyan bir mavna, Hudson Nehri’nde ilerleyerek New York’un ünlü silüetinin altından geçti ve Intrepid Deniz Hava ve Uzay Müzesi’ne vardı.

Enterprise uzay dolmuşunu görmek isteyen ziyaretçiler müzenin etrafında toplandı. Uzaya hiç gönderilmeyen Enterprise 1970‘lerde iniş denemelerinde kullanılmıştı.

Nancy De Camp, ”Uzay dolmuşlarının uzaya gönderilmesini hatırladıkça aklıma çocukluğum geliyor. Uzay dolmuşlarının müzelerde sergilenmesi, yakından görme imkanımız olması, Enterprise’ı bir müzeye yerleştirmeleri çok heyecan verici,” diyor.

Joe Danziger ise, ”New Yorkluların Enterprise’a tarihin bir parçası olarak sahip olması olağanüstü,” şeklinde konuşuyor.

Alejandra Terrero, ”Uzaya gidecek teknolojiye sahip olmamız çok güzel,” diyor.

Ziad Amin, ”Uzay dolmuşu, olağanüstü bir mühendislik örneği. Bu nedenle yakından görmek istedim,” şeklinde konuşuyor.

Christopher Lang, ”Uzay dolmuşunun daha büyük olacağını düşünüyordum. Kanatları çok hoşuma gitti. Dış yüzeyinin parlaklığı da çok hoş,” şeklinde konuşuyor.

Suya yüzen bir vinç, mavnanın üzerindeki uzay dolmuşunu kaldırdı ve uçak gemisi Intrepid’in üzerine yerleştirdi. Emekliye ayrılan Enterprise’ın evi artık bu müze. Enterprise sergisinin Temmuz ortasında ziyaretçilere açılması bekleniyor.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG