Erişilebilirlik

Enes Kanter’in Dört Yıla Kadar Hapsi İstendi


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu, NBA oyuncusu Enes Kanter hakkında Twitter’da yaptığı paylaşımlar nedeniyle Cumhurbaşkanı’na hakaret suçlamasıyla iddianame düzenledi. İddianameye göre Amerikan vatandaşı olan ve Ulusal Basketbol Ligi’nde oynayan Kanter hakkında bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası istendi.

Anadolu Ajansı’na göre idianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatı tarafından başsavcılığa 17 Haziran 2016 tarihinde şikayet dilekçesi sunulduğu aktarıldı.

Amerika’da yaşayan New York Nicks oyuncusu Kanter, hakkındaki iddianamenin basına yansımasının ardından yeni bir Tweet attı.

Türkiye bu yılın başında Kanter’in pasaportuna el koymuş ve hakkında arama kararı çıkarmıştı. Kanter, Fettullah Gülen’e destek vermekle suçlanıyor. Ankara, Gülen’i geçen yıl Temmuz ayında yapılan başarısız darbe girişiminden sorumlu tutuyor.

Enis Kanter Mayıs ayında Romanya Havaalanı’nda pasaportuna el konmasının ardından Başbakan Erdoğan’ı “Yüzyılın Hitler’i” olarak tanımlamıştı.

Türkiye’de geçen yılki başarısız darbe girişiminin ardından OHAL kapsamında 50 binden fazla kişi tutuklandı, 150 bin kişi de işlerinden oldu.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG