Erişilebilirlik

Endonezya’dan Suudi Arabistan’a Adalet Çağrısı


Suudi Arabistan’da Endonezyalı bir hizmetçiye yapılan işkence nedeniyle Jakarta hükümeti Riyad’a üst düzey bir heyet gönderiyor.

Kadın Hakları Bakanı Linda Gumelar başkanlığındaki heyette, Çalışma, Dışişleri ve Sağlık bakanlıklarından üst düzey yetkililer bulunacak.

Ziyaret, genç bir Endonezyalı kadına hizmetçi olarak çalıştığı evde işkence yapılmasıyla ilgili. Medine’de bir hastanede tedavi gören Simuati adlı kızın sık sık dövüldüğü ve ev sahibinin hanımı tarafından makasla dudakları ve yüzünün yer yer kesildiği belirlenmişti.

Olayla bizzat ilgilenen Devlet Başkanı Susilo Bambang, Suudi Arabistan’a gidecek heyetten suçluların cezasız kalmaması için elinden geleni yapmalarını istedi.

Suudi Arabistan’da, yüzde 90’nı hizmetçi, şoför ve inşaat işçisi olmak üzere en az 600 bin Endonezyalı bulunuyor. Yetkililere göre iki yıllık çalışma vizesiyle giden bu kişilerin çoğu, aracı şirketler ve işveren tarafından sürekli tehdit ediliyor.

Jakarta hükümeti, kötü muamele ve işkence iddiaları üzerine Ortadoğu’ya işgücü ihracatına yeni düzenlemeler getirmeyi planlıyor.

XS
SM
MD
LG