Erişilebilirlik

Endonezya Kayıp Rus Uçağını Arıyor


Cakarta'nın Halim Perdanakusuma havaalanında yakınlarının uçakta olup olmadığını öğrenmeye çalışan kişiler
Cakarta'nın Halim Perdanakusuma havaalanında yakınlarının uçakta olup olmadığını öğrenmeye çalışan kişiler

Rusya’nın yeni ürettiği orta menzilli Sukhoi Süperjet-100 tipi uçakta sekizi mürettebat diğerleri konuklar olmak üzere 44 kişi bulunuyordu. Konukların çoğunun, yeni uçak için sipariş vermeyi planlayan Endonezya havacılık yetkilileri olduğu öğrenildi.

Endonezya’da bir havacılık gösterisine katılan uçak, yerel saatle 14.00’de Cakarta yakınlarında radar ekranlarından kayboldu. Endonezya Ulaştırma Bakanlığı’na göre ikinci gösteri uçuşunu yapmakta olan uçağın yarım saat içinde Cakarta'daki Halim Perdanakusuma havaalanına dönmesi gerekiyordu.

Rus pilot, kontrol kulesiyle son radyo temasında 3,000 metre irtifadan 1,800 metre irtifaya inmek istediğini bildirmişti. Bölgede bulunan “Salak Dağı”nın yüksekliği ise 2,200 metre. Endonezya hükümetinin uçağı bulmak için bölgeye gönderdiği helikopterler kötü hava koşullarından ötürü geri dönmek zorunda kaldı.

Itar-Tass ajansı, Rusya’nın tüm dünyaya satmaya çalıştığı 100 kişilik son model yolcu uçağının daha önce Kazakistan, Pakistan ve Burma’da gösteri uçuşları yaptığını bildirdi.

Rus yetkililer de ilk kez 2008 yılında uçmaya başlayan Süperjet-100’lerin şimdiye kadar toplam 6,500 saat uçuş yaptığını açıkladı.

Şu ana kadar yeni uçakları sadece Rus Aeroflot ve Ermenistan’ın Armavia havayolu şirketleri kullanıyor.

XS
SM
MD
LG