Erişilebilirlik

En Büyük Sorun Göçmenlik


CBS televizyonunun son bir anketi göçmenliğin, Trump ve Kongre’nin çözmesi gereken en önemli sorun olduğunu ortaya koydu.

Ankete katılan Amerikalılar’ın %15’i göçmenliğin Başkan ve Kongre’nin ilgilenmesi gereken en önemli sorun olduğunu belirtti.

Katılımcıların yüzde 13’üne göre ekonomi ve işsizlik en önemli ikinci sorun.

Katılımcıların yüzde 11’i ise sağlığın üçüncü en büyük sorun olduğunu belirtiyor.

Araştırmaya göre Amerikalılar’ın çoğu yönetimin Amerika’ya gelen yabancıların ülkeye tehdit oluşturmamasını sağlamak için daha fazlasını yapması gerektiğini düşünüyor.

Endişelere rağmen her 10 Amerikalı’dan 6’sı yasadışı göçmenlerin Amerika’da vatandaşlık alması için bir programı destekliyor. Ankete katılanların yüzde 13’ü göçmenlerin Amerika’da kalmalarına izin verilmesi gerektiğini belirtiyor ve vatandaşlığa başvurmalarına gerek görmüyor.

Cumhuriyetçiler’in yüzde 43’ü yasadışı göçmenlerin ülkeyi terketmelerinden yana, Demokratlar’ın yüzde 79’u ise yasadışı göçmenlerin vatandaşlık için başvurmalarına izin verilmesi gerektiğini belirtiyor.

Ankete katılanların yüzde 20’si yasadışı göçmenlerin Amerikalılar’dan daha fazla suç işlemeye meyilli olduğuna inanıyor. Cumhuriyetçiler’in yüzde 38’i böyle düşünürken, Demokratlar’ın sadece yüzde 9’u bu şekilde düşünüyor.

Ankete katılanların yüzde 58’i de Meksika-Amerika sınırına inşa edilmesi planlanan duvara karşı. Cumhuriyetçiler’in yüzde 77’si duvarı destekliyor. Sadece Demokratlar’ın yüzde 11’i duvara karşı.

.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG