Erişilebilirlik

Emine Erdoğan Arakanlı Müslümanlar'ı Ziyaret Etti


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan beraberindeki heyetle, Myanmar’dan kaçan Arakanlı sığınmacıların Bangladeş’te barındığı bir kampı ziyaret etti.

Emine Erdoğan Arakanlı Müslümanlar'ı Ziyaret Etti
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:48 0:00

Erdoğan’a Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam ve diğer bazı siyasilerle yardım kuruluşları yetkilileri de eşlik ediyor.

Cox’s Bazaar’daki kampta Arakanlılar’a yardım dağıtan Emine Erdoğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuyu Birleşmiş Milletler nezdinde gündeme taşıyacağını söyledi.

TİKA, Türkiye’nin Myanmar’ın Arakan vilayetine yapacağı yardımların ilk kısmının bölgeye ulaştığını duyurdu.

Açıklamaya göre, pirinç, kuru balık ve giyim eşyalarından oluşan 1000 tonluk yardım malzemesi Arakan’da düzenlenen törenle Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na teslim edildi.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Myanmar’ın TİKA’ya Arakan’daki Müslümanlar’a yardım dağıtmasına izin verdiğini açıklamıştı. Kalın yazılı açıklamasında, iznin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Myanmar lideri Aung San Suu Kyi’yle görüşmesinin ardından verildiğini duyurmuştu.

Birleşmiş Milletler’e göre, 120 binin üzerinde Arakanlı Müslüman Bangladeş’e kaçarken, on binlercesi daha ise yerlerinden olmuş durumda.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG