Erişilebilirlik

Elektronik Araç Yasağı Uçak Yolcularını Nasıl Etkileyecek?


Elektronik Araç Yasağı Uçak Yolcularını Nasıl Etkileyecek?
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Amerika’nın, Türkiye de dahil bazı Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinden Amerika istikametindeki direkt uçuşlarda yolcuların kabine cep telefonundan büyük elektronik cihaz almasını yasaklamasından sonra İngiltere de benzer bir uygulama getirdi. Bundan böyle Ortadoğu ve Kuzey Afrika’daki bazı havalimanlarında Amerika uçaklarına binen yolcular, cep telefonlarından büyük elektronik cihazlarını bavullarına koymak zorunda kalacak.

Günümüzde birçok yolcu, elektronik cihazları olmadan seyahate çıkmayı düşünemez.

Ancak teröristler son olarak Somali’de bir uçakta olduğu gibi elektronik cihazları patlayıcı haline getirebiliyor. Trump Yönetimi, terör örgütlerinin Amerikan vatandaşlarına yönelik benzer saldırılar düzenlemesini engellemek için bu yasağı getirdiğini bildirdi.

İngiltere de benzer önlemler almakta gecikmedi. Ancak yolcular havaalanı güvenliğinin zaten çok sıkı olduğunu, son yasağa gerek olmadığını söylüyor.

Güvenlik uzmanlarına göreyse kabine elektronik cihaz sokmamak, mantıklı bir önlem.

Düşünce kuruluşu Rand Corporation’dan güvenlik uzmanı Daniel Gerstein’a göre olası teröristlerin elektronik yasağı olmayan havayollarına yönelmesi durumunda başka ülkeler de bu yasağı getirebilir.

Amerika ve İngiltere istikametli uzun uçuşların elektronik cihazlar olmadan daha sıkıcı hale geleceğine şüphe yok.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG