Erişilebilirlik

‘Elçiyi Vuran Kalleş Bedelini Ödedi’


Çok değil daha 2016 yılının başında düzenlenen terör saldırıları nedeniyle TBMM’de yapılacak 23 Nisan resepsiyonunu iptal eden Türkiye, son terör saldırılarının ardından “teröre teslim olmayacağız” mesajı vermek için planlanan açılışları yapıyor.

Kayseri’de askerlerin bulunduğu halk otobüsüne bombalı araç saldırısından bir gün sonra Trabzonspor’un yeni stadyumunun açılışını yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Rus büyükelçisinin öldürülmesinden sonra “terörün kendi gündemine esir olmamak” amacıyla bugün de Avrasya Tüneli’nin açılışını yaptı.

Erdoğan: “Suikastçinin bağlantıları inceleniyor zaten bağlantılar çıkmaya başladı”

“Rusya ile ilişkilerimizin bozulmasına asla izin vermeyeceğiz” diyen Cumhurbaşkanı törende yaptığı konuşmada dünkü terör saldırısıyla ilgili önemli mesajlar verirken saldırının ardında FETÖ olduğunu ima etti.

Erdoğan, “Sizler 15 Temmuz’da tankların üzerine imanınızla yürüdünüz. İşte dün akşamki kalleş de Rusya’nın ülkemizdeki temsilcisi olan, bir yerde bize emanet olan elçiyi sırtından vurdu. Sırtından vurmak kalleşlerin işidir, alçakların adetidir. Dün akşamki tabii, bedelini anında ödedi. Bunların hepsi ayrı ayrı inceleniyor. Zaten bağlantılar çıkmaya başladı. Terör örgütleri üzerinden bizim ayağımıza pranga vurmaya çalışanlara mesajım şu: “Terör örgütleriyle hem mücadele edecek hem de hedeflerine yürüyecek imkanlara sahibiz,” dedi.

Büyükelçi Andrey Karlov’u bir diplomat olarak takdir ettiğini söyleyen Erdoğan, Rusya lideri Vladimir Putin’le saldırının Türk-Rus ilişkilerine karşı bir provokasyon olduğu konusunda mutabık olduklarını belirttikten sonra suikasti soruşturan ortak komisyonun çalışmalarına başladığının altını çizdi.

Erdoğan: “Halep’teki mazlumları gerekirse topraklarımıza taşıyacağız”

Cumhurbaşkanı, Türkiye’nin terör saldırılarıyla karşı karşıya kalmasına rağmen Suriye’deki mazlumları unutmadığını da söyledi.

Erdoğan, “Türk milletini bir asır sonra ‘Ya istiklal, ya ölüm’ noktasına getirenler yaptıkları yanlışı çok yakında anlayacaklar. Unutmayın, zalime merhamet, mazluma ihanettir. Halep'ten mazlumları biz çıkarıyoruz, gerekirse topraklarımıza taşıyacağız. 2 milyon 700 bin var, varsın 3 milyon olsun. Çünkü biz her zaman mazlumların yanında olacağız. Ecdadımız böyleydi, biz de böyle olacağız. Elbet bu karanlık gecenin bir sabahı var, inşallah o da yakındır,” dedi.

Yine idam talebi

Avrasya Tüneli’nin açılışına katılanlardan bazıları “hainlere idam” ve “Meclis’te köpekleri istemeyiz, idam isteriz” şeklinde slogan attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu talep üzerinde “Haklısınız. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Millet ne istiyorsa odur” yanıtını verdi.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ise aynı talebe “bu milletin sesi” yorumunu yaptı.

Bir bakışta Avrasya Tüneli

İstanbul’un Asya ve Avrupa yakalarını deniz tabanının altından birbirine bağlayan Avrasya Tüneli’nin temeli 26 Şubat 2011’de atıldı.

Yaklaşık 4,5 milyar Türk Lirası’na mal olan tünelden günde 100 bin araç geçişi bekleniyor. Trafiğin yoğun olduğu saatlerde yaklaşık 100 dakika süren Kazlıçeşme-Göztepe arasındaki ulaşım tünelle 15 dakikaya inecek.

Bu eser için devletin kasasından tek kuruş çıkmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı, “İş bilenin kılıç kuşananın. Yaklaşık 25 sene boyunca hazineye yılda 180 milyon TL gelir getirecek tünelin işletmesi bu sürenin sonunda tamamen devlete geçecek. Yılbaşına kadar buranın ücreti 15 TL olacak. Ama bu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndaki şehitlerimize yönelik o hesaba gidecek” dedi.

18 Mart’ta Çanakkale Köprüsü’nün atılacağını duyuran Erdoğan, Kanal İstanbul’un temelinin de 2017’de atılacağını açıkladı.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG