Erişilebilirlik

Elazığ'da Deprem: Ölü Sayısı Artıyor: 44 Kişi Enkazdan Sağ Çıkarıldı


AFAD tarafından yapılan son açıklamada, 29 kişinin hayatını kaybettiği, 1466 kişinin de yaralandığı belirtildi. Dün geceden bu yana büyüklüğü 4'ün üzerinde en az 462 deprem yaşandı Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği bölgede şu ana kadar en az 44 kişi enkaz altından sağ olarak çıkarıldı.

Saatler ilerledikçe ölü ve yaralı sayısı artıyor. Bir yandan da bölgeye ulaşan arama kurtarma ekipleri enkaz altından yaralıları çıkarmaya devam ediyor.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) 6,8 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Elazığ’ın Sivrice ilçesi olduğunu bildirdi.

AFAD depremin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarını koordine etmeyi sürdürüyor.

Elazığ'ın Çevrimtaş Köyündeki Evlerin Çoğu Yıkıldı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:17 0:00

Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 6,5 olarak bildirdi.

Yerin 6,75 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Kilis'ten Samsun'a birçok yerde hissedildi.

Yardım Görevlileri Yıkılan Binada Sağ Kalanları Arıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:13 0:00

AFAD tarafından depremin ardından çevre illerdeki tüm afet ve arama kurtarma ekiplerinin Elazığ'a yönlendirildiği, Elazığ havaalanının çalışır durumda olduğu, bölgeye giden trenlerin en yakın istasyonlara çektirildiği ve elektrik-doğal gaz hatlarında herhangi bir sıkıntı bulunmadığı bildirildi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada, "AFAD, bölgeye 6.065 aile çadırı, 400 genel maksatlı çadır, 11.532 yatak ve 18.720 battaniye sevk etmiştir. Türk Kızılay, bölgeye 206 personel, 52 araç, 7 ikram aracı ve 4 mobil mutfak ile 2 sahra mutfak kiti, 14.875 battaniye, 5.079 yatak, 1.563 ısıtıcı, 2.500 çadır, 193.420 kg un ve 3.200 adet gıda kolisi sevk etmiştir" denildi.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, 28 çalışma grubu, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirildiği açıklandı.

AFAD açıklamasında ayrıca şu uyarıyı da paylaştı: "Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Telefon görüşmelerinde mümkünse web tabanlı uygulamaların ve SMS'lerin tercih edilmesi önem arz önem arz ediyor. Doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kesinlikle kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır."

AFAD ayrıca bölgeye yardım ulaştırmak isteyenlerin 0 312 258 23 23 nolu telefona başvurmalarını talep etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Afet Koordinasyon Merkezi AKOM’da çalışmaları yönettiği ve 30 arama kurtarma ekibinin Sivrice’ye yola çıkmak üzere harekete geçtiği açıklandı. İBB'nin arama kurtarma çalışmalarının yanı sıra afetzedelerin yemek ve barınma gibi ihtiyaçlarının da sağlanması için gerekli çalışmaları yapacağı bildirildi.


Erdoğan: "Kurumlarımız gerekli tüm tedbirleri almaktadır"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Twitter aracılığıyla Elazığ'daki deprem ile ilgili açıklamada bulunarak gelişmeleri yakından takip ettiği mesajını verdi.

Erdoğan, "Elazığ’da meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması ve vatandaşlarımızın can güvenliğinin sağlanması için ilgili kurumlarımız gerekli tüm tedbirleri almaktadır. Çevre ve Şehircilik, İçişleri ve Sağlık Bakanlarımızı bölgeye gönderdik. Türkiye Cumhurbaşkanı olarak, çalışmaları yakından takip ettiğimizin bilinmesini istiyorum. Başta AFAD ve Kızılay olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlarımızla Milletimizin yanındayız. Depremde hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara acil şifalar diliyorum" dedi.

Elazığ'daki Deprem Yollarda Yarıklar Oluşturdu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:00:34 0:00

Öte yandan Elazığ ve çevre ilçeler arasındaki yollarda da deprem nedeniyle toprak kaymaları yaşandı. Yollarda ciddi kırık ve çatlamaların görüldüğü bölgede yuvarlanan kayalar da yer yer ulaşımda aksamalara neden oluyor.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG