Erişilebilirlik

El Salvador Bitcoin'i Resmi Para Birimi Olarak Kabul Etti


El Salvador, dünyada kripto para birimi Bitcoin’i resmi para birimi olarak kabul eden ilk ülke oldu. Devlet Başkanı Nayib Bukele tarafından kongreye gönderilen tasarı kabul edilerek yasalaştı.

Kongrede yapılan oylamada, Bitcoin’in yasal para birimi olarak kullanılması önerisi 84 üyenin 62’sinin kabul oyuyla yasalaştı. Kararın El Salvador’un Uluslararası Para Fonu'yla (IMF) anlaşmaları konusunda kaygıları beraberinde getirdiği ifade ediliyor. El Salvador halen IMF’den 1 milyar dolarlık bir kaynak arayışı içerisinde.

El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele
El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele

Devlet Başkanı Bukele, ABD Doları'nın da resmi para birimi olarak kullanmaya devam edeceklerini belirtirken ülke dışında çalışan El Salvadorlular'ın ailelerine bitcoin sayesinde daha kolay para gönderebileceklerini söyledi.

Bukele, Bitcoin’in resmi para birimi olmasıyla birlikte ülkede turizm ve benzeri alanlarda yatırımların artacağını ekonomiyi canlandıracağını iddia etti.

Ülkede Bitcoin kullanımı şu aşamada zorunlu olmayacak ve kurlar konusunda devlet garantisi sağlanacak.

El Salvador’da ülke ekonomisi yoğun olarak ülke dışında çalışan El Salvadorlular'ın ülkelerine yolladıkları paralara dayanıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG