Erişilebilirlik

El Paso Polisi: 'Saldırgan Meksikalılar'ı Hedef Aldığını Söyledi'


7 Ağustos 2019, El Paso, Texas'ta Walmart'ta düzenlenen silahlı saldırının dört gün sonrasında anmalar devam ederken
7 Ağustos 2019, El Paso, Texas'ta Walmart'ta düzenlenen silahlı saldırının dört gün sonrasında anmalar devam ederken

ABD’nin Meksika sınırındaki El Paso kentinde geçen hafta sonunda 22 kişiyi öldüren saldırganın, polise teslim olduğu sırada Meksikalıları hedef aldığını itiraf ettiği açıklandı.

Tutuklama tutanağında, soruşturmayı yürüten polis Adrian Garcia’nın, “Saldırgan teslim olduğu sırada polise ‘Nişancı benim’ dedi” ifadeleri yer aldı.

Tutanağa göre, 21 yaşındaki Patrick Crusius, aracından elleri havada indi ve konuşmama hakkından feragat ederek yetkililere konuştu. Crusius, Dallas’ın Allen kentinden El Paso’da 10 saatten fazla araba sürdüğünü ve Meksikalıları hedef aldığını söyledi.

Dün de Patrick Crusius'un annesinin haftalar önce polisi aradığı ortaya çıkmıştı. Washington Post gazetesinin haberine göre anne polise, 21 yaşındaki oğlunun AK-47 edindiğini ve bunu kullanacak kadar 'olgun' olup olmadığından endişe ettiğini söyledi.

Missouri’de de saldırı tehdidi

Öte yandan bugün de Missouri eyaletinin Springfield kentinde tüfek ve mermi taşıyan ve vücut zırhı giyen 20 yaşında bir adam, Walmart marketinde tutuklandı. Polis, tutuklanan kişinin Dmitriy Andreychenko olduğunu ve birinci dereceden terör tehdidi oluşturmakla suçlanacağını açıkladı.

Silahlı ve zırhlı adamın, o sırada görev başında olmayan bir itfaiyeci tarafından durdurulmadan önce Walmart’ın etrafında dolaştığı kaydedildi. Olay sırasında ateş açılmadı.

Polis, şüphelinin karmaşa yaratma amacı taşıdığına inandıklarını ancak eyleminin nedenlerini araştırdıklarını açıkladı.

Missouri eyaleti yasalarına göre halk, özel bir izin olmaksızın halka açık alanlarda serbestçe silah taşıyabiliyor. Sadece hüküm giymiş suçlulara kısıtlamalar uygulanıyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG