Erişilebilirlik

‘El Kaide’yi Suudi Arabistan Finanse Etti’ İddiası


11 Eylül 2001’deki terör saldırılarının planlayıcısı olmakla suçlanan eski el Kaide üyesi, Suudi Arabistan’daki kraliyet ailesi tarafından finanse edildiklerini iddia etti. İddia, halen Amerika’da ömür boyu hapis cezasını çeken Zekeriya Musavi’den geldi

Halen Amerika’da ömür boyu hapis cezasını çeken Zekeriya Musavi, New York’ta Dünya Ticaret Merkezi binalarına ve başkent Washington’da Amerika Savunma Bakanlığı binası Pentagon’a ­çarpan, ayrıca Pennsylvania’da bir tarlaya düşen yolcu uçaklarında ölenlerin yakınlarının avukatlarına bir itirafname sundu.

Musavi, itirafnamesinde “fazlasıyla tanınmış” Suudi yetkililerin el Kaide’ye yardım ettiğini öne sürüyor. Bu “aşırı tanınmış” Suudi yetkililer arasında istihbarat dairesi başkanı Prens Türki el Faysal da bulunuyor.

Musavi ayrıca, Suudi Arabistan’ın Washington Büyükelçiliği’nden bir diplomatla Afganistan’da görüştüğünü, bu diplomatla da Başkan’ın resmi uçağı Air Force One’ı düşürme planlarını ele aldıklarını belirtiyor.

Suudi Arabistan tarafından yapılan açıklamada Musavi için, kendi avukatları tarafından bile “akli dengesi bozuk” diye tanımlanan “dengesiz bir suçlu” ifadesi kullanılıyor. Büyükelçilik, 11 Eylül saldırılarının şu ana kadar hukuki açıdan en fazla incelenmiş bir suç olduğuna dikkati çekerken, bu soruşturma içinde hiçbir Suudi yetkili aleyhinde kanıt bulunmadığına dikkati çekiyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG