Erişilebilirlik

El Cezire Fransa’daki Cinayetlerin Filmini Yayınlamayı Reddetti


23 yaşında Cezayir asıllı Mohammet Mirah
23 yaşında Cezayir asıllı Mohammet Mirah

Merkezi Katar’da bulunan el Cezire televizyonu, videoların Paris bürosuna bellek çubuğuyla gönderildiğini ancak içeriğinden ötürü yayınlamayacağını açıkladı. Büro başkanı Zayid Taruşe, cinayet görüntülerini yayınlamanın meslek ahlâkıyla ve el Cezire televizyonunun ilkeleriyle bağdaşmadığını söyledi.

Taruşe, cinayet klipine ilahiler ve Kuran’dan ayetler eklenmiş olduğunu da bildirdi.

Tuluz’daki apartmanında kuşatılan Cezayir asıllı katil, polislere 30 saat direndikten sonra ölü ele geçirilmişti. El-Kaide üyesi olduğunu iddia eden Mirah cinayetleri, Filistinli çocukların intikamını almak ve Fransa'nın Afganistan'daki askeri varlığını protesto etmek için düzenlediğini söylemişti.

Cinayetlere karıştığı iddiasıyla Muhammet’in ağabeyi Abdülkadir hakkında soruşturma açıldı. Polislere göre, Muhammet suçlamaları reddetmekle birlikte kardeşinin yaptıklarından gurur duyduğunu söylüyor.

Öte yandan Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tüm basın yayın organlarına, onlara da gönderilmesi durumunda cinayet videolarını yayınlamamaları çağrısında bulundu. Sarkozy, istihbarat dairesinden aşırı görüşlü kişilerin ülkeye giriş çıkışlarını daha iyi denetlemelerini de istedi.

XS
SM
MD
LG