Erişilebilirlik

İmamoğlu: 'YSK'yı Göreve Çağırıyor Mazbatamı İstiyorum'


CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu YSK'dan mazbatasını talep etti.
CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu YSK'dan mazbatasını talep etti.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu Çarşamba günü bir kez daha basının karşına geçerek açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, YSK’yı göreve davet ederek mazbatasını istediğini söyledi.

"Adalet İstiyoruz"

İmamoğlu, “Türkiyenin seçim süreçleri bu sefer de farklı bir evrilmeyle devam ediyor. Türkiye’nin bir yerel seçim yaşadığını, konusunun yerel yönetim olduğunu kampanya sürecinde defalarca dile getirdik ama başka kavramlar dahil edilmeye çalışıldı. İstanbul’u yönetmeye talibiz dedik. Israrla mesele başka bir boyuta evrilmek istendi. Biz adalet istiyoruz. Biz toplumun, 16 milyon insanın vicdanının bu büyük seçimin karşışlığında seçilmiş olan, YSK’nın açıkladığı oylarla beraber belli olan, mazbatamızı talep ediyoruz. YSK’yı göreve davet ediyorum. Süreci en titiz şekilde yönetmesini istirham ediyorum” dedi

"Oyuncakları elinden alınmış gibi Türkiye'nin itibarını zedelemesinler"

Ekrem İmamoğlu AK Partili yöneticilerin yaptıkları açıklamalara da tepki gösterdi. İmamoğlu açıklamasında özellikle seçime yönelik yapılan "şaibeli" yorumlarına değindi ve “Ne oldu da bu seçim bir anda, 'Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en şaibeli seçimidir' diyecek kadar dipsiz kuyu haline getirme çabası içerisindeler. AK Parti teşkilatı başarısız olabilir, yöneticiler başarısız olabilir ama bizi ve İstanbul halkını bu sürece dahil etmeye çalışıyorlar. Burada CHP var, biz varız, ben varım sürece hakim bir biçimde sistemi takip ediyoruz. Kendi iç hesaplaşmalarına, 16 milyon İstanbulluyu kurban etmesinler. Dünya bizi takip ediyor. 3-5 kişi oyuncakları elinden alınmış gibi Türkiye’nin itibarını zedelemesinler. Kamuoyu görüyor, algı yaratılmak isteniyor. Yazıktır, günahtır 16 milyon insana saygısızlıktır. 16 milyon insana yapılan büyük bir ihanettir. En başta AK Partili hemşehrilerime sesleniyorum. Onların vicdanında bu sürecin sorgulandığına inanıyorum” diye konuştu.

İBB’de evraklar imha ediliyor iddiası

Ekrem İmamoğlu bu süreçte zaman kazanıldığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde evrakların yok edilmeye çalışıldığı iddialarına da değindi. İmamoğlu, “Bir başka boyut, zaman kazanılıyor olabilir. Yani İBB içerisinde bu süreçte neler olabileceğine dair bir takım duyumlarımız ve tespitlerimiz var. Somut tespitlerimiz var. Bazı kuruluşlara başvurup iptal edemedikleri bazı dijital verileri, iptal edemediklerini de biliyoruz. Oraya gittiğimiz anda kamuoyuyla paylaşmaya başlayacağız. İSPARK’ta neler olduğunu da biliyoruz. Personelin nasıl baskı altında tutulduğunu da biliyoruz, asla boyun eğmesinler. Siyasi iradenin kendilerinden yapılması istenen usülsüz işlemlerine asla izin vermesinler” dedi.

İmamoğlu seçimlerde hata olabileceğini kendilerinin lehine de hatalar tespit edildiğini söyleyerek Bakırköy’deki 1239 nolu sandıktan örnek verdi. Burada kendilerine 177 oy çıkmasına rağmen YSK sistemine 1 oy işlenmiş olduğunu söyledi.

Bahçeli ve Cumhurbaşkanı’na çağrı

İmamoğlu sürecin tamamlanması adına MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da çağrıda bulundu. İmamoğlu, “Devlet Bahçeli’ye seslenmek istiyorum. Bunca yıllık siyasi tecrübesine güvenerek bu sürece katkı sunmalılar.Bu süreci kişisel kaygıları, başarısızlıkları üzerinden, kendi aralarındaki kavgaları, milli bir meseleye çevrilmesinin önünde set kurma konusunda, Devlet Bahçelinin katkı sunmasını istirham ediyorum. İBB Belediye Başkanı olarak bunu istirham ediyorum. Ülkemizin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan sürece katkı sunmasını, dünya çapında izlenen İstanbul seçimlerinin kaygılı ortama sürüklenilmemesi konusunda dikkatle irdelenmesi ve sürece katkı sunulmasını talep ediyorum. Milli meselelerde birarada durabileceğimizi dünyaya göstereceğimiz bir durum olsun” dedi.

1994 seçimlerine atıf

Toplantının sonunda İmamoğlu, 1994 yılında Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kazanmasının ardından çekilmiş bir fotoğrafı gösterdi. Fotoğrafta 1994 seçimlerini kaybeden CHPli İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Nurettin Sözen, Refah Partisi Başkanı Necmettin Erbakan ve o yıl İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan elleri havada biçimde el ele görülüyorlar.

İmamoğlu bu sahneye atıfta bulundu ve bugün de “Kazananın elini kaldırmak bu kadar zor mu? Normalleşelim adalet istiyorum” dedi.

AK Parti'den tepki

Ekrem İmamoğlu'nun bu açıklamalarına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla tepki gösterdi.

Ünal, Twitter hesabından yaptığı açıklamada ,"Sn.Ekrem İmamoğlu; devam eden hukuki süreçten neden rahatsız? Kendini Başkan ilan edip, bu sürecin durdurulmasını neye dayanarak istiyor? Kendisi elinde belge sallayarak usulsüzlükten bahsediyor. YSK itirazları dikkate almasın ve hukuki süreç durdurulsun ve “elim ayağa kaldırılsın” diyor. Bu tavır millet iradesine, hukuk devletine saygısızlıktır. Devlet adamlığı, hukuki süreci yok saymak, şaibe oluşturmak, “ben başkanım” diyerek meseleyi oldu bittiye getirmemektir" ifadelerini kullandı.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG