Erişilebilirlik

Ekmeğini Tespihten Çıkarıyor


Ekmeğini Tespihten Çıkarıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:58 0:00

Adı Taha Enuştekin, 26 yaşında. Hem adı erkek ismi, hem yaptığı iş daha çok erkekleri ilgilendiriyor. O Türkiye’nin 4 kadın tespih ustasından biri. Diyarbakır’da ise tek kadın usta. Ailesini geçindirmek için iş ararken, tespih ustasının çırak aradığını öğrenmiş. Çıraklıkla başlayan tespih serüveni, ustalığa kadar gitmiş.

Enuştekin, serüvenini şöyle anlatıyor; ”İş arıyordum, arkadaşım buldu işi bana. Bayanın yapabileceği bir iş değildi, ilk gittiğimde bayağı zorlandım ama zamanla kavramaya başladım kısa süre aldı bu. Sonra ustam buradan gittikten sonra elimden sadece bu meslek olduğunu fark ettim ve devam ettim. Kendi iş yerimi açtım. Böylelikle 3.5 yıldır bu işi yapıyorum. Eğitim almadım sadece ustamın yetiştirdiği elemandım.”

Enuştekin, hammaddesini yurtdışından getirdiği tespihleri, yurtdışına satıyor. Dubai ve Fransa’ya tespih gönderdiğini söyleyen Enuştekin, “Hammadde yurtdışından da geliyor, buradan da alıyoruz. Burada işleyip tespih haline gediyoruz. Genelde yurtdışından geliyor. Birçok ile gönderdim. Tespihlerin birçok ile gitti. Gönderdiğim iller ararasında Kayseri, Kocaeli, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya gibi iller var. Kendim de gönderdim, başkalarının aracılığıyla birçok ile yayıldı tespihlerim. Yurtdışına da gönderdim. Yurtdışında Dubai ve Fransa’ya gönderdim. Türkiye’deki 4 kadından biriyim, zevk alarak yapıyorum işimi” diyor.

Enuştekin, Bağlar ilçesindeki küçük dükkanında ürettiği tespihleri internet üzerinden satıyor. Hedefi dünyadaki birçok ülkeye tespih satmak.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG