Erişilebilirlik

Egzersiz Erken Bunama Riskini Azaltıyor


35 yıl süren ve 2,235 erkeğin katıldığı bir araştırmaya göre, egzersiz erken bunama riskini büyük oranda düşürüyor.

Cardiff Üniversitesi’nde gerçekleştirilen ve kronik hastalıklara neden olan çevresel faktörleri inceleyen kapsamlı araştırmaya göre egzersiz tek başına yeterli değil.

Araştırma, hastalıklardan uzak bir hayat için beş temel sağlıklı davranışın önemsenmesi gerektiğini belirtiyor: düzenli egzersiz, sigara içmemek, fazla kilo almamak, sağlıklı ve dengeli beslenme ve alkol tüketiminin azaltılması.

Bu beş temel davranıştan dördünün bunama ve zihinsel zayıflıkla ilgili rahatsızlıklarda %60 oranında azalmaya yol açtığını gören araştırmacılar, bu düşüşte en büyük rolü egzersizin oynadığını, bunun yanında egzersizin, şeker hastalığı ve kalp rahatsızlıkları riskini azaltma açısından da %70 oranında etkili olduğunu belirtiliyor.

Sağlıklı bir yaşam seçimi yapmanın en iyi tıbbi tedaviden daha yararlı olduğunu vurgulayan Cardiff Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Peter Elmwood, sigara içenlerin sayısının azalmasına rağmen tam anlamıyla sağlıklı bir yaşam seçimi yapanların sayısının ciddi anlamda az olduğunu belirtti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG