Erişilebilirlik

Eğitimde Dansla Kodlama Devri


Eğitimde Dansla Kodlama Devri
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:06 0:00

Astoria Genç Kadınlar Liderlik Okulu'nun dans grubu üyeleri, dans sanatına bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik katıyor.

Okulun Kreatif Direktörü Andrea Chaves, “Amacımız, daha fazla kızın teknolojiye yönelmesini sağlamak ve bu dalın eğlenceli olduğunu ve başarabileceğimizi göstermek” diyor.

Kreatif Direktör Andrea Chaves, dans öğrencilerini kodlama öğrencileriyle eşleştirerek dijital bir dans türü yaratmış.

Chaves, “Herşey kızlar tarafından yapılıyor. Bütün kodlamaları kızlar yapıyor ve kodlanacak çok şey var. Ama gördüğünüz gibi sonuç büyüleyici” diyor.

Kodlamayı yeni öğrenen 15 yaşındaki Mireille Knox, bu tecrübenin ufuk açıcı olduğunu söylüyor ve “Teknolojiye ilgim yoktu ama bunu yapınca çok etkilendim” diye ekliyor.

17 yaşındaki Tania Najnin, performans için bir robot programlamış. Kodlama yapmayı öğrendikten sonra, mühendislik alanında kariyer yapmaya karar verdiğini söylüyor.

Najnin, “Denerseniz zor bir şey olmadığını görürsünüz. Ben de gelecekte bu işi yapmaya karar verdim. Bunu başaramayacağını düşünen kızlar, eğer isterlerse kesinlikle başarabilirler” derken,

12 yaşındaki öğrenci ve ışıklandırma kodlayıcısı Nicole Rodriguez, zor olan herşeyi sevdiğini söylüyor. Rodriguez, “Ne zaman bir sorunla karşılaşsam, çözüm bulmak için uğraşırım ve bu projede birçok sorunla karşılaştım. Çözüm bulmak için de çalışmam gerekti, hala da çalışıyorum” diyor.

“Dijital Dans” bu yıl, bilgisayar oyunları dünyasında hapsolmuş üç arkadaşın hikayesini anlatıyor. Gösteride robotlar, uçan kaykaylar üzerindeki dansçılar ve daha fazlası var. Hepsi de müziğe uyacak şekilde kodlanmış.

Kodlama öğrenmeyi yabancı bir dil öğrenmeye benzeten Chaves, okulda altıncı sınıftan itibaren kodlama dersleri verildiğini söylüyor.

STÜDYO VOA

Mehmet Şimşek’ten “harcamaları azaltma” mesajı - 18 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG