Erişilebilirlik

Egemen Bağış: 'Tek Hedef Tam Üyelik'


Egemen Bağış
Egemen Bağış

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, üyeliğin Türkiye’nin tek hedefi olduğunu ve başka bir seçeneğin kabul edilmeyeceğini söyledi.

Birliğin İlerleme Raporu’nu değerlendiren Bağış, Avrupa Birliği’nin “övülecek konularda cimri, eleştirilecek konularda ise cömert davrandığını” savundu.

İlerleme Raporu, AB üyesi Güney Kıbrıs’la ilişkileri geliştirmediği için Türkiye’yi eleştiriyor ve iki ülke arasındaki gerginlikten dolayı kaygı bildiriyor.

Birleşmiş Milletler ve Avrupa Birliği bu aybaşında Akdeniz’de doğal gaz arama çalışmaları yüzünden ilişkilerin gerginleşmesi üzerine Türkiye ve Güney Kıbrıs’a itidal çağrısında bulunmuştu. Avrupa Komisyonu da Türkiye’den ilişkilere daha da zarar verecek tehditlerden uzak durmasını istedi. Avrupa Birliği dış politika yetkilisi Catherine Ashton, taraflardan derhal bir çözüme ulaşmalarını istedi.

Rapordaki diğer noktalara da değinen Bağış, “Türkiye’deki ifade ve basın özgürlüğü konusunda çarpıtılmış imaj oluşturulmaya çalışıldığını” söyledi, Türkiye’de hiçbir gazetecinin mesleğini yaptığı için hapsedilmediğini savundu.

XS
SM
MD
LG