Erişilebilirlik

Ege’de Göçmen Kurtarma Operasyonu


Ege’de Göçmen Kurtarma Operasyonu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Türk sahil güvenlik ekipleri Ege Denizi’nde mahsur kalan bir grup göçmeni kurtarmak için operasyon düzenledi.

Sahil güvenlikten yapılan açıklamaya göre, Yunanistan’a yasadışı yollarla geçmeye çalışan 51 göçmen İzmir’den lastik botla yola çıktı. Yetkililer, botun su alması ve aşırı yükle batma tehlikesi nedeniyle yakındaki kayalıklara sığınan göçmenlerin gece 01.12’de acil hattı arayarak yardım istediğini bildirdi.

Kurtarma botları ve helikopterlerin katıldığı operasyonun videosunda, bir helikopterin ip sarkıtarak kayalıklardaki bir kişiyi kurtarma görüntüsü yer alıyor. Açıklamada, 5 çocuk ve bir kadının bu yolla kurtarıldığı, geri kalanların ise sahil güvenlik botlarıyla taşındığı, bölgedeki balıkçıların da yardım çalışmalarına katkı sağladığı belirtildi.

Sahil Güvenlik, kurtarma operasyonunun havanın karanlık olması, kayalık ve kötü deniz koşulları yüzünden sabah başlatılabildiğini, helikopterlerin gece gıda ve battaniye dağıttığını kaydetti.

Aralarında 15 çocuğun olduğu göçmenlerin milliyetleri hakkında bilgi verilmedi. Türkiye’de 3,3 milyonun üzerinde Suriyeli göçmen yaşıyor.

Göçmenlik krizinin en tepe noktasına ulaştığı 2015’te 857 binin üzerinde göçmen Türkiye’den Yunanistan’a gitmişti. Türkiye ve AB arasında 2016’da imzalanan anlaşma bu sayıları ciddi oranda düşürdü.

STÜDYO VOA

ABD üniversitelerinde Gazze protestoları yayılıyor - 24 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG