Erişilebilirlik

Ege’de Deprem


Türkiye saati ile 15.28 ve 15.29’da Ege Denizi açıklarında arka arkaya iki deprem meydana geldi. Depremlerde herhangi bir can veya mal kaybı olmadı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü, depremlerden ilkinin 6,3 ikincisinin ise 4,9 büyüklüğünde olduğunu açıkladı.

Rasathanenin twitter hesabından yayınladığı bilgilere göre ilk depremin derinliği 10 kilometre, ikincisinin derinliğiyse 20,7 kilometre.

Depremin merkez üssünün İzmir’in Karaburun ilçesinin 16 kilometre açığında olduğu belirtildi.

Amerikan Jeolojik Araştırmalar Merkezi USGS 'de Ege denizi merkezli depremin büyüklüğünü 6,3 derinliğini ise 10,4 kilometre olarak duyurdu.

Kandilli Rasathanesi Müdürü: Bu depremlerin artçı sarsıntıları olacak

Kandilli Rasathanesi Müdürü Profesör Dr. Haluk Özener, CNN Türk yayınında yaptığı açıklamada, bu depremlerin ardından bugün ve bu hafta içinde artçı sarsıntılar olabileceğini söyledi.

Profesör Özener, “6,3 büyüklüğünde 20 kilometre derinliğinde bir deprem sığ sayılacak bir deprem. Bu depremin etkisi daha çok İzmir ve Ege’de hissedildi. Ancak sığ deprem olduğundan 400-500 km uzaklarda da etkileri görmek mümkün. Üzülerek söylemeliyim ki bu depremin artçılarını göreceğiz. 5 veya 5,5 büyüklüğüne ulaşan artçı sarsıntılar olabilir. Bu büyüklüklerde depremleri beklemeliyiz. Vatandaşlarımızı AFAD’ın uyarılarını dikkate almalı” dedi.

Deprem İzmir ve Çanakkale’nin yanı sıra İstanbul’da da hissedildi. Özellikle Büyükçekmece, Kumburgaz, Silivri hattında deniz kenarındaki vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

Yunanistan'dan Deprem Sonrası Görüntüler
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:03:29 0:00

Amerika’nın Sesi’ne konuşan Fatma Ökten, Kumburgaz'da yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Deprem olduğunda evde, balkonda oturuyorduk. Önce fazla bir şey hissetmedik ancak sonra bir daha sallandık. Ev beşik gibi sallandı. ‘Ne yapalım’ diye konuştuk. Evde kaldık. Ama bazı komşular panikle dışarı çıktı. Şimdi burada daha büyük deprem olacağı konuşuluyor.”

Depremlerin ardından AFAD Kriz Merkezi oluşturdu.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG