Erişilebilirlik

Ebola'da Ölü Sayısı 7,500'ü Geçti


Sierra Lione'de bir karantina bölgesinde sağlık görevlisi bir hastayı muayene ederken
Sierra Lione'de bir karantina bölgesinde sağlık görevlisi bir hastayı muayene ederken

Dünya Sağlık Örgütü salgın hastalığa yakalananların sayısının da 20 bine ulaştığını bildirirken Ebola'nın yayılma hızının Liberya ve Gine'de düşüş, Sierra Lione'de ise artış gösterdiğini açıkladı

Dünya Sağlık Örgütü Ebola salgınından ölenlerin sayısının 7 bin 500’ü geçtiğini, hastalığa yakalananların sayısının da 20 bine ulaştığını bildirdi.

Pazartesi günü açıklanan son verilere göre Ebola’nın yayılma hızı Liberya ve Gine’de düşüşe geçerken, Sierra Lione’de artış gösterdi. Bu üç Batı Afrika ülkesi Ebola’nın görüldüğü ülkelerin başında geliyor.

Diğer ülkelerdeki ölü sayısı Mali’de altı, Nijerya’da sekiz ve Amerika’da bir olmak üzere değişme göstermedi. İspanya ve Senegal’de de birer Ebola vakası yaşandı ancak henüz herhangi bir ölüm olayı meydana gelmedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon, uluslararası topluluğun bu tür salgın hastalıklara karşı daha hazır olması gerektiğini söyledi. Ban Ki-moon, bununla beraber Ebola’nın kendileri için önümüzde yaşanabilecek önemli bir salgın hastalığına karşı iyibir sınav oluşturduğunu da vurguladı. BM Genel Sekreteri ayrıca, tüm dünyanın bu salgından çok şey öğrenmesi gerektiğini ve sadece kamu sağlık sistemini düzeltmenin yetmeyeceğinin de altını çizdi.

Ban Ki-moon’a göre, uluslararası topluluğun daha erken uyarı ve hızlı yanıt verebilecek bir sistem geliştirmesi gerekiyor.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG