Erişilebilirlik

Ebola Sağlık Sisteminde Krize Yolaçtı


Ebola Sağlık Sisteminde Krize Yolaçtı
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Amerika Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü uzmanı Anthony Fauci’ye göre, her hastanenin Ebola hastalarını tedavi edecek altyapıya sahip olmasını beklemek mümkün değil. Ancak her sağlık kurumunun Ebola hastalarını özel tedavi merkezlerine aktarmaya hazır olması gerekiyor

Teksas’a demirleyen turist gemisindeki bir yolcunun Ebola olmaması herkese derin bir nefes aldırdı. Amerika’nın ilk Ebola hastası olan ve birkaç hafta önce hayatını kaybeden Liberyalı Thomas Eric Duncan’ın tedavisinde görevli kadından kan örneği almak için Amerikan Sahil Güvenliği bir helikopter yolladı.

Bu gelişme, artan Ebola endişesi nedeniyle uygulanan sağlık önlemlerinin nasıl değiştiğini gösteriyor. Amerika’nın üçüncü Ebola hastası Dallas’lı hemşire Nina Pham, tedavi için Washington’daki tam teşekküllü Ulusal Sağlık Enstitüsü’ne sevk edildi.

Bulaşıcı hastalık uzmanı Anthony Fauci bu konuda gerçekçi olmak gerektiğini söylüyor:

“Her hastanenin Ebola hastalarıyla ilgilenebileceğini düşünmek doğru değil. Halkın bölgelerindeki bütün hastanelerin bir Ebola hastasına bakabilecek imkanlara sahip olduğunu düşünmesini istemiyoruz.”

Fauci, panik halinde olan toplumu yatıştırmaya çalışan Başkan Obama’nın sözlerini tekrarladı:

“Bu ciddi bir hastalık, ancak korkuya kapılmamalıyız. Şu anda bir kişiye bulaşmış olması bile bizim için çok. Ancak aynı zamanda her yıl binlerce Amerikalı’nın gripten hayatını kaybettiğini de unutmamalıyız.”

Ancak aralarında Cumhuriyetçi ve Demokratlar’ın da bulunduğu bir grup siyasetçi daha sert önlemler alınması ve Amerika’nın Ebola tehlikesi taşıyan Afrika ülkeleriyle bağlantısının kesilmesi gerektiği görüşünde:

“Başkan’dan, o bölgeden Amerika’ya yapılan uçuşları yasaklamasını istiyorum. Bence bunun yapılması şart.”

Başkan Obama, bunun bir çözüm olmadığını savunuyor. Batı Afrika’dan yapılan uçuşları iptal etmek durumu daha da kötüleştirebilir, bölgeye verilen lojistik desteği ve sağlık görevlilerinin aktarılmasını zorlaştırabilir ve yolcular diğer ülkeler üzerinden seyahat edeceği için Ebola taramalarını atlatmaları mümkün olabilir.

STÜDYO VOA

EKOTÜRK Stüdyo VOA
lütfen bekleyin
Embed

No media source currently available

0:00 0:29:22 0:00
XS
SM
MD
LG