Erişilebilirlik

Ebola 20 bin Kişiye Bulaşabilir


Dünya Sağlık Örgütü halen en az 1,500 kişinin öldüğü ebola salgını sona erdiğinde hastalıktan etkilenen insan sayısının 20 bine ulaşmış olabileceği uyarısında bulundu

Dünya Sağlık Örgütü’nün belirttiği resmi kayıtlara göre şu ana kadar 1,550’den fazla insanın hayatını kaybettiği ebola salgını ile mücadelede 490 milyon dolarlık bir kampanya başlatıldı.

Örgütün değerlendirmesine göre kaydedilen vakaların sayısı 3,000’i buldu ancak gerçek rakamlar bundan dört kat daha fazla olabilir.

Batı Afrika’da ebola salgınının en yoğun olarak görüldüğü ülkeler arasında sırasıyla Liberya, Sierra Leone ve Gine yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü, salgının yayılmaya devam ettiğini ancak vakaların çoğunun belli bölgelerde yoğunlaştığını açıkladı.

Nijerya Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada ülkede ebola teşhisi konulanların sayısının 15’e çıktığını belirtti. Dünya Sağlık Örgütü, ebola şüphesiyle 80 kişinin Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde gözetim altında tutulduğunu açıkladı.

Amerika Uluslararası Kalkınma Dairesi bölgede ebolaya karşı mücadele için yaptığı yardımlara ek olarak beş milyon dolar daha bağışta bulunarak toplam bağış miktarını 20 milyon dolara çıkardı.

Yardımın yeni sağlık teçhizatı, sağlık görevlilerinin eğitimi ve halkı bilinçlendirme kampanyalarında kullanılacağı belirtildi.

Ebola’nın yayılmasındaki en önemli etkenlerden birinin sağlık görevlilerinin yeterli sayıda koruyucu malzemeye sahip olmaması olduğu bildiriliyor.

STÜDYO VOA

İran’ın İsrail’e saldırması ABD’de nasıl yankılandı? – 15 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG