Erişilebilirlik

Düşen Mısır Uçağının Bazı Parçaları Bulundu


Mısır ordusu, Paris-Kahire seferi sırasında Yunanistan açıklarında düşen yolcu uçağının bazı parçalarına ulaştığını açıkladı.

Ordu sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Samirsaid, sosyal medya üzerinden, su yüzünde yolculara ait bazı kişisel eşyalarla ve uçağın parçalarının bulunduğunu açıkladı.

Atina yönetimi de, Mısırlı yetkililerin uçağın radardan kaybolduğu noktanın hemen güneyinde enkaz parçası, koltuklar ve bavullara ulaştığını duyurdu.

Ekipler, Akdeniz’de 56 yolcu ve 10 kişilik mürettebatıyla düşen uçakla ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Uçağın düşüş nedeni hala belirsiz. Kara kutu bulunabilmiş değil. Kahire’deki soruşturmaya 3 Fransız yetkili ve uçağın üreticisi Airbus’tan bir teknik uzman da katıldı.

Terör olasılığının, kaza ihtimalinden daha yüksek olduğunu söyleyen Mısır Havacılık Bakanı Şerif Fethi “Eğer bunun bir sabotaj olduğu kanıtlanırsa, o zaman şu noktaya dikkat etmemiz gerekecek. Sefer Mısır çıkışlı değil Fransa çıkışlı,” dedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault ise kazanın terör saldırısı olduğu yönündeki söylentinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bir Fransız televizyonuna konuşan Ayrault, “Her türlü olasılığı değerlendiriyoruz, ama bu olasılıkların hiçbiri öne geçmiş değil zira kazanın nedeniyle ilgili herhangi bir gösterge yok,” dedi.

Havacılık uzmanları da spekülasyonlara karşı uyarıyor. Bir uçağın 11bin km yükseklikte bir anda kaybolmasının anormal olduğunu söyleyen havacılık danışmanı Scott Hamilton, bu felaketin büyük bir teknik arızadan ya da acil durumdan kaynaklanabileceğini söyledi. Amerika’nın Sesi’ne konuşan Hamilton, “Uçak düşmeden hemen önce bomba da patlamış olabilir ama dikkatli olmak lazım. Hemen bir sonuca varmamak gerekir,” dedi.

Yedi ay önce Sina Yarımadası üzerinde düşürülen Rus yolcu uçağı sonrasında bir uçağın daha düşmesi güvenlik endişelerini de artırdı. Moskova, 224 kişinin öldüğü saldırının patlayıcı bir cihazla gerçekleştiğini açıklamış, saldırıyı IŞİD üstlenmişti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG