Erişilebilirlik

Dünyanın İlk İki Kollu Robotu


Dünyanın İlk İki Kollu Robotu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

Japon Prodrone şirketi, “Dünyanın ilk iki kollu büyük dronu” olarak tanımladığı yeni aracını piyasaya sürdü. Dron, ağır cisimleri taşıyabiliyor.

PD6B-AW-ARM isimli dron, 20 kilogram ağırlığında ve 10 kilograma kadar olan cisimleri taşıyabiliyor. 30 dakika uçabilen dron’un hızı saatte 60 kilometreye kadar da çıkabiliyor. Dron, 5 metre yüksekliğe kadar havalanabiliyor.

Uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen kollar, farklı boyut ve biçimdeki cisimleri kavrayabilme yetisine sahip. Kollar, ayrıca, kablo kesebiliyor, düğmeleri açıp kapatabiliyor.

Dron, kimyasal maddelerin taşınması ya da insanların erişemeyeceği yerlere ulaşmak gibi insanlar için zor olabilecek görevleri de yapabiliyor.

Endüstriyel ve ticari insansız hava aracı ve dron pazarının, genel olarak fotoğraf ve film çekme, haritalama gibi alanlara odaklandığını belirten Prodrone şirketi, pazarın, nakliye ve transfer yapabilen İHA’lara olan talebi daha yeteri kadar karşılayamadığını söylüyor. Prodrone, gelecekte, daha fazla ‘görev odaklı’ dronlar geliştirmeyi umuyor.

PD6B-AW-ARM, Las Vegas’ta yapılan InterDrone Fuarı’nda tanıtıldı ancak fiyatı hakkında henüz bir bilgi verilmedi.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG