Erişilebilirlik

Dünyanın En Çevre Dostu Ayakkabıları


Dünyanın En Çevre Dostu Ayakkabıları
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:01:07 0:00

Her gün, milyonlarca Amerikalı, plastik şişelerden su ve meşrubat içiyor. Bu şişelerin 60 milyondan fazlası her gün çöplüklere atılıyor veya yakılıyor. Amerikalı birkaç girişimci, bu plastik şişelerden kadın ayakkabısı üretiyor.

Bunlar, dünyanın en ekoloji dostu ayakkabıları.

San Francisco’da bir startup firması, geri dönüştürülen plastik su şişelerinden, Rothy’s marka kadın ayakkabıları üretiyor.

Roth Martin, “Bu şişeleri sterilize ediyoruz. Sıcak suyla yıkayınca, plastikler şişeler ufalanıyor ve çok yumuşak liflere dönüşüyor” diyor.

Bu lifler, ayakkabı yapımı sırasında israfı asgariye indirgemek için tasarlanmış üç boyutlu örgü makinesine yerleştiriliyor. Daha sonra, örülen kumaş ve taban, ayakkabının karbonsuz kauçuktan yapılan dış tabanıyla birleştiriliyor.

Rothys’s ayakkabıları online satılıyor. Geçen yıl Amerikalı oyuncu Gywneth Paltrow’un keşfettiği ayakkabılara talep hızla artıyor.

Martin, “Su şişeleri yakın gelecekte tükeneceğe benzemiyor. Yani elimizde sonsuz bir malzeme kaynağımız var ve sanırım bu iyiye işaret” şeklinde konuşuyor.

Çevre dostu ayakkabılar yıprandığı zaman, geri dönüştürülen malzemeleri kullanarak başka ürünler imal eden bir şirkete ücretsiz olarak devredilebiliyor.

STÜDYO VOA

Köprü kazasının ardından milyarlarca dolarlık tazminat bekleniyor – 28 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG