Erişilebilirlik

WHO: ''Salgının Bitmesine Daha Çok Uzun Zaman Var''


Dünya Sağlık Örgütü Genel Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus
Dünya Sağlık Örgütü Genel Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Corona virüsü salgını başladığından bu yana dünya genelinde bir günde görülen en fazla sayıda vakanın Pazar günü tespit edildiğini açıkladı. Örgüt, salgının henüz bitmekten çok uzak olduğuna dikkat çekti.

Dünya Sağlık Örgütü Genel Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, internet üzerinden düzenlediği bilgilendirme toplantısında, “Salgın başlayalı 6 aydan fazla oldu ancak şu an ülkelerin ayaklarını fren pedalından çekme zamanı değil” dedi.

Pazar günü tüm dünyada bir günde 136 binden fazla yeni vaka bildirimi yapıldı. Bu sayı, bir günde görülen en yüksek vaka sayısı olarak kayda geçti. WHO Genel Başkanı Ghebreyesus, yeni vakalarının yaklaşık yüzde 75’inin 10 ülkede görüldüğünü ve bu ülkelerin çoğunlukla Amerika, Latin Amerika ve Güney Asya ülkeleri olduğunu söyledi.

WHO uzmanlarından Dr. Mike Ryan, yaptığı açıklamada, Latin Amerika ülkelerinde salgının halen daha yükselişte olduğunu, şu aşamada dünya genelinde ikinci dalgayı önlemek adına yapılması gerekenlere odaklanmak gerektiğini söyledi.

Latin Amerika ülkeleri arasında salgının en etkili olduğu ülke Brezilya. Brezilya, dünya genelinde Amerika’nın ardından en fazla vaka görülen ikinci ülke.

Dünya Sağlık Örgütü epidemiyologlarından Maria van Kerkhove, dünyada hali hazırda 7 milyondan fazla insana bulaşan ve 400 binden fazla insanın ölümüne neden olan salgının henüz bitmekten çok uzak olduğunu söyledi.

Öte yandan Van Kerkhove, virus taşıyan ancak hastalık belirtisi göstermeyen kişilerin hastalığı başkalarına bulaştırma oranının son derece düşük olduğunu da belirtti.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG