Erişilebilirlik

Dünya Liderlerinden Libyalı İsyancılara Övgü


Dünya Liderlerinden Libyalı İsyancılara Övgü
Dünya Liderlerinden Libyalı İsyancılara Övgü

Dünya liderleri Libyalı isyancıların ilerleyişini ülkede şiddetin sona erdiren ve demokrasi yolunu açan bir gelişme olarak övgüyle karşılıyor.

Amerika, Avrupa Birliği, İngiltere ve İtalya Kaddafi yönetimininin sonunun geldiğini belirterek Libya liderini daha fazla kan dökülmesini önlemek için çekilmeye çağırdı.

Fransa Dışişleri bakanlığı ,Libya Ulusal Geçiş konseyinin liderinin önümüzdeki günlerde Paris’e gelececeğini açıkladı. Fransa, konseyi Libya halkının meşru temsilcisi olarak tanıyan ilk ülke olmuştu. Mısır da bugün konseyi resmen tanıdı.

Rusya, isyancıların yönetimi ele geçirmesinin kan dökümünü önleyeceği umudunu dilegetirirken İngiltere Başbakanı David Cameron isyancıların Trablus’a girmesinin Orta Doğu’daki diğer demokrasi yanlısı ayaklanmalara yardımcı olduğunu söyledi. Cameron, Londra’nın dondurulan Libya malvarlığını Libya halkı tarafından kullanılması için yakında serbest bırakacağını da açıkladı.

Halen Kahire’de bulunan Amerika Dışişleri Bakan yardımcılarından Jeff Feltman Kaddafi’nin artık tarih olduğunu, isyancıların mücadeleyi kazandığını belirtti. Feltman, Libyalıların artık daha iyi bir gelecek için çalışmaları gerektiğini söyledi.

Çin, Libya halkının seçimine saygı gösterdiğini belirtirken ülkenin hızlya normale dönmesi umudunu dilegetirdi.

Başkan Barack Obama, dün Kaddafi’ye yönelik isyanın doruğa ulaştığına dikkati çekerek kendisinden “görevi derhal ve kesin” olarak bırakmasını istedi.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG