Erişilebilirlik

Düğün Evi Yas Evi Oldu


Gaziantep'te Yaşamını Yitirenler Son Yolculuklarına Uğurlanıyor
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:05:50 0:00

Gaziantep’te bir düğüne yapılan bombalı saldırıdan geriye acı ve hüzün kaldı. Olayda hayatını kaybeden 51 kişiden 33’ü bugün toplu törenle toprağa verildi. Kimi cenazelerin arkasından tekbir getirilirken kimisi sloganlarla gömüldü.

Gaziantep’in Yeşilkent Mezarlığı tarihinin en kalabalık gününü yaşadı.

Dün Şahinbey ilçesinde düğüne düzenlenen saldırının kurbanları için burada cenaze töreni düzenlendi. Otopsi işlemleri tamamlanan cenazeler mezarlıktaki camide toplandı. Ölenlerin sayısının çok olması nedeniyle cenaze namazı sırayla kılındı. Önce namaz kılındı, ardından helallik istendi, daha sonra tabutlar, arkalarında feryat eden yakınlarının eşliğinde mezarlığın yolunu tuttu.

Tabutlar mezarlığa, zılgıtlar, feryatlar ve sloganlar arasında geldi. Cenazeler daha önce kazılmış mezarlara birer birer gömüldü. Kimi tabutların üzerine yeşil-sarı-kırmızı örtüler örtüldü. Bazı tabutlar ise tekbir sesleri arasında mezarlığa getirildi.

Bölgenin birçok ilinden insanlar cenaze törenine katılmak üzere Gaziantep’e gelmişti.Törene katılanlar arasında kenarda duran ve sık sık gözyaşlarını silen Mehmet Emin Özdemir hemen dikkat çekiyor. Özdemir saldırıda arkadaşı Ahmet Urtekin’i kaybetmiş. Daha şoku üzerinden atamayan Özdemir, olanlara tepkili.

“Olayın duyduğumda inanmadım daha sonra sosyal paylaşım sitelerinde görünce inandım. Benim kafama takılan bazı sorulan var. O kadar demokrasi mitingi oldu, bir bomba patlamadı. Patlamasını istediğimden değil, patlamasın. Alanlarda hükümet yakınları varken bir şey olmuyor ne zaman Kürt halkı sokaklara inse, düğünün yapsa, seçim propagandalarını yapsa aralarında bomba patlıyor. Bunu çok merak ediyorum. Benim gibi merak eden binlerce Kürt genci var.”

Olayın olduğu sokakta ise üzüntü ve şok hakim. İnsanlar akın akın patlamanın olduğu sokağa geliyor. Bombanın parçaları hala elden ele dolanıyor. Bombadan birkaç dakika ile kurtulan İbrahim Halil Yakut, saldırının en yakın tanıklarından. Yakut,”Dün akşam burada düğün vardı biz de oynadık, yorulunca eve gittik. Tam sokağı döndük, patlama oldu. Geri geldik, birisinin kafasından beyni çıkmıştı, bazılarının ayakları kopmuştu. Çocuk arabasından bahsettiler ama ben görmedim. Et parçaları camlara yapışmıştı”diye konuştu.

Dün düğün havasının hakim olduğu sokağa bugün yas havası hakim. Yakınlarını kaybetsin kaybetmesin sokakta yaşayan herkes üzüntülü.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG