Erişilebilirlik

Dubai’den Gelen Yolcu Uçağı New York’ta Karantinaya Alındı


Dubai’den gelen Emirates Havayolları’na ait A380 tipi yolcu uçağında bazı yolcular rahatsızlanmış, uçak New York'un JFK Havalimanı'nda karantinaya alınmıştı. New York Belediye Başkanlığı'na göre rahatsızlanan yolcu sayısı 19. Bu kişilerden 10'u hastaneye görütüldü, diğer 9 kişi ise evlerine gitmeyi tercih etti.

Bazı kaynaklar gıda zehirlenmesi olasılığını gündeme getirmişti. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi (CDC) ise hastaların rahatsızlanmasının sebebini henüz tespit edemedi. Ancak grip virüsü olasılığı üzerinde de duruluyor.

New York saatiyle sabah 09.15'te alana inen uçağın bazı yolcularında yüksek ateş ve öksürme belirtileri görülmüştü. Erin Sykes adlı bir yolcunun iddiasına göre, bazı yolcular uçağa binmeden de bu ateş ve öksürük gibi belirtiler gösteriyordu.

Emirates şirketinden yapılan son açıklamaya göre, hastalık belirtisi göstermeyen yolcuların uçaktan inip gümrükten geçmelerine izin verildi. Bazı yolcular sosyal medya hesaplarından sağ salim New York'a vardıklarını duyurdu.

Uçaktaki yolculardan biri olduğunu belirten Larry Cohen de Twitter üzerinden karantinaya alınan uçaktan fotoğraflar paylaştı. Olayın başından bu yana Twitter'dan paylaşımlar yapan Cohen, son mesajında da diğer yolcularla birlikte gümrükten geçtiğini yazdı.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG