Erişilebilirlik

Strauss-Kahn: 'Yaptığımdan Üzgünüm, Ama Tecavüz Değildi'


Eski IMF Başkanı New York'ta otel görevlisine tecavüz iddiasıyla tutuklanıp serbest bırakılmasından bu yana TV'de ilk demecini Fransız televizyonuna verdi
Eski IMF Başkanı New York'ta otel görevlisine tecavüz iddiasıyla tutuklanıp serbest bırakılmasından bu yana TV'de ilk demecini Fransız televizyonuna verdi

Uluslararası Para Fonu eski başkanı Dominique Strauss-Kahn, New York’ta otel görevlisiyle kurduğu cinsel ilişkiden dolayı üzgün olduğunu söyledi, ancak tecavüz girişiminde bulunduğu iddialarını reddetti.

Strauss-Kahn New York’ta Mayıs ayında tutuklanıp daha sonra serbest bırakılmasından sonra ilk demecini Fransa Televizyonu TF1’e verdi. Eski IMF başkanı söyleşiyi gazeteci eşinin meslektaşlarından biriyle yapmayı kabul etti.

New York otelindeki temizlikçiyle ilişkisinin “iki tarafın rızasıyla” kurulduğunda ısrar eden Dominique Strauss-Kahn, kesinlikle şiddete başvurmadığını, saldırgan davranmadığını söyledi, ama yaptığını “ahlaki çöküntü” olarak tanımladı.

Strauss-Kahn, Fransız yazar Tristane Banon’a 2003 yılında tecavüz ettiği iddiasını da yalanladı. Eski IMF başkanı suçlamayı “hayali” diye niteledi ve bu ilişkinin de iki tarafın rızasıyla kurulduğunu savundu.

Dominique Strauss-Kahn ayrıca son olayın gelecek yıl Fransa Cumhurbaşkanlığı için yapılacak seçimlere aday olmasının da önünü kapadığını kaydetti, siyasi geleceğinin belirsiz hale geldiğini söyledi.

New York savcıları Strauss-Kahn aleyhine tecavüz davasından vazgeçmişti. Ancak eski IMF başkanı, Gineli otel görevlisinin açtığı davada yargılanacak.

XS
SM
MD
LG