Erişilebilirlik

Donald Trump Jr ile Rus Avukatın Buluşmasına Eski Sovyet İstihbarat Yetkilisi de Katılmış


Amerika Başkanı Donald Trump’ın oğlu’nun Rus bir avukatla görüşmesine eski bir Sovyet istihbarat görevlisinin de katıldığı ortaya çıktı. Haberi NBC News verdi.

Eski Sovyet istihbarat görevlisi aynı zamanda Rus-Amerikan lobi faliyetleri yürüten Rinat Akhmetshin, Associated Press haber ajansına yaptığı açıklamada buluşmaya katıldığını kabul etti.

NBC News Rinat Akhmetshin’in adını vermeden, kendisinin Rus istihbarat servisleriyle şu anda bağlantısı olduğunu reddetti fakat Amerika’ya göç etmeden önce Sovyet ordusunda hizmet verdiğini belirtti. Akmetshin’in çifte vatandaşlığı bulunuyor.

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, 2016 başkanlık seçimi sürecinde Demokrat Hillary Clinton’a zarar verebilecek bilgiler kendisine verebilecek Rus avukatla görüştüğünü kabul etmişti.

NBC’nin haberine göre lobici yanında avukat Natalia Veselnitskaya ile birlikte Manhattan’da Trump Tower’da

Donald Trump Jr, Trump’ın damadı Jared Kushner ve eski kampanya danışmanı Paul Manafort ile buluştu.

Veselnitskaya da ismini vermeden toplantıda yanında bir adamın olduğunu kabul ediyor.

Beyaz Saray’dan konuyla ilgili henüz bir açıklama yok. NBC News, Kushner ve Manafort’un da yorum yapmadığını ancak Donald Trump Jr adına bir avukatın lobici ile görüşmeyi doğruladığını kaydetti.

Avukat Alan Futerfas, söz konusu kişinin Emin Agalarov’un arkadaşı olduğunu kaydetti. Agalarov, pop yıldızı ve aynı zamanda buluşmayı organize eden müzik yazarı Rob Goldstone’nun müşterisi.

Futerfas, söz konusu kişiyle konuştuğunu ve kendisine Rus hükümeti için çalışmadığını söylediğini kaydetti.

Futerfas, Donald Trump Jr’ın buluşma sırasında adamın geçmişiyle ilgili birşey bilmediğini de kaydetti.

Futerfas ayrıca toplantıda ne konuşulduğuna dair endişesi olmadığını da kaydetti.

Veselnitskaya ise Kremlin ile bağlantısı olduğunu reddediyor ve görüşmenin amacının Amerika’nın Rusya’ya yönelik yaptırımı olduğunu, seçim kampanyası olmadığını kaydediyor.

Rusya, seçimlere müdahale ettiğini reddediyor.

Amerika istihbarat servileri ise Rusya’nın Trump’ın kazanmasına bilgisayar korsanlığı yaparak yardımcı olduğu düşüncesinde.

Trump, Reuters’a Çarşamba günü yaptığı açıklamada, oğlunun buluşmasından son günlere kadar haberi olmadığını söyledi. Ancak Trump daha sonra ‘belki bir yerde bahsedilmiş olabilir’ dedi ancak Clinton’la ilgisi olduğunun kendisine söylenmediğini belirtti.

STÜDYO VOA

Uluslararası yatırımcılar Türk ekonomisinden güvence bekliyor – 17 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:50 0:00
XS
SM
MD
LG