Erişilebilirlik

Trump Kabinesinde İlk Fire


Tom Price
Tom Price

Donald Trump hükümetinin Sağlık Bakanı Tom Price istifa etti. Price, resmi iş seyahatlerinde gerekmediği halde özel charter uçakları kiraladığı için eleştirilere hedef olmuştu.

Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamada Price’ın istifasının Başkan Trump tarafından onaylandığı bildirildi. Price’ın yerine Sağlık Bakanlığı görevini geçici bir süreyle Don J. Wright yürütecek. Sağlık bakan yardımcılığı görevine de vekalet eden Wright, aynı zamanda Hastalıkları Önleme ve Sağlıklı Yaşamı Teşvik Dairesi’nin müdürlüğünü de yapıyor.

Tom Price’ın iş seyahatlerinde özel uçak kullanması soruşturmaya konu olmuş ve bu hem Kongre’deki Cumhuriyetçi hem de Demokrat partililerin tepkisini çekmişti.

Price, seyahat masraflarının bir kısmını Maliye Bakanlığı’na geri ödeyeceğini bildirse de, bu görevde kalması için yeterli olmadı.

Sağlık Bakanı, Trump kabinesinin görevinden istifa eden ilk üyesi oldu. Beyaz Saray’da daha önce çok sayıda üst düzey danışman görevinden ayrılmıştı. Price, sekiz aydan daha kısa süre görevde kalmış oldu.

Başkan Trump da, Price’ın resmi seyahatleri için vergi mükelleflerinin parasıyla özel uçak kiralamasından memnun olmadığını söylemişti.

Bu olay ayrıca Trump kabinesinin diğer üyelerinin seyahatlerinin de mercek altına alınmasına yol açtı. Temsilciler Meclisi’ne bağlı denetleme komisyonu, üst düzey siyasilerin seyahatlerini soruşturmaya başladı.

STÜDYO VOA

IMF Avrupa Dairesi Direktörü Kammer: “Türkiye’deki ekonomik programı destekliyoruz” – 19 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:51 0:00
XS
SM
MD
LG