Erişilebilirlik

Doktorlar Artık Cep Telefonlarında


Doktorlar Artık Cep Telefonlarında
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00

Artık muayene olmak için canlı doktor yerine sanal bir doktora gideceğimiz günler pek de uzak değil.Yeni geliştirilen bir uygulama, akıllı telefon kullanıcılarının çeşitli hastalıklar ve tedavi yöntemleri hakkında sanal bir doktordan görüş almasını sağlıyor.

Kardiyolog Leslie Saxon’un fiziksel olarak her yerde olması imkansız ama yakın gelecekte dijital teknoloji, bunu mümkün kılabilir.

Leslie Saxon, Güney California Üniversitesi’nin “body computing” yani “bedensel veri aktarımı” merkezi başkanı. Merkez, DocOn adlı yeni bir uygulama geliştirdi.

Hastalar, akıllı telefon uygulamasını kullanarak Doktor Saxon’un 'avatar'ına soru sorabiliyor. Doktorlar, DocOn uygulaması sayesinde ciddi sağlık sorunları olan hastalarına daha çok zaman ayırıyor.

Doktor Saxon, birkaç yıl içinde doktor muayenelerinin yüzde 80’inin dijital ortamda yapılacağını öngörüyor.

Uygulama, tanıdıkları ve güvendikleri bir doktordan tıbbi tavsiye almak isteyen hastalar için önemli bir araç haline gelebilir.

Doktor Saxon, akıllı telefon sensörlerinin, aritmi gibi sağlık sorunları olan hastaların tedavisinde hayat kurtarıcı veri toplama aracı olarak kullanılmasını umuyor.

STÜDYO VOA

Trump’a ‘sus payı davası’ öncesinde konuşma yasağı – 27 Mart
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG