Erişilebilirlik

Diyarbakırlı Seçmenlerin Erken Seçim Yorumu


Diyarbakırlı Seçmenlerin Erken Seçim Yorumu
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:02:21 0:00

Kürt siyasetinin güçlü olduğu iller arasındaki Diyarbakır’da da gündem seçim. Kent sakinlerinin tek tartışma konusu seçimler. Amerika’nın Sesi Diyarbakırlılar'a mikrofon uzatarak seçimle ilgili görüşlerini sordu.

30 yaşlarında olan ve ismini söylemek istemeyen bir kişi, seçim zamanının önemli olmadığını savunarak, “Çok erken olup olmaması önemli değil. Halkın ne diyeceği önemli? Bir sene sonra olsa ne olacak? Çok bir şey değişir mi sizce? Erkene alınması, geç olması çok önemli değil. Önemli olan millet ne diyecek. Niye erkene aldıklarını onlar da bilmiyor. Erken alınmış bir karar, çok bir şey değişmeyecek” dedi.

Seçimlerden umutlu olduğunu söyleyen Emekli Mehmet Kayacı'ysa erken olmadığını söyledi. Kayacı ”Erken olduğunu düşünmüyorum, normaldir. Ekonominin düzelmesi için şarttır. Türkiye’nin iyi bir yöne gideceğini düşünüyorum” diye konuştu.

Zeynep Ektirici'yse erken seçimin yararı olmadığı görüşünde. Ektirici, “Erken seçimin hiç kimseye faydası olacağını düşünmüyorum, insanlara yararı olduğunu düşünmüyorum. Ben erken seçim olmasını istemiyorum. Günümüz koşullarında insanların ne şekilde yaşadığını görüyoruz. Seçimin faydası olmayacağı kanaatindeyim” şeklinde konuştu.

Bir GSM şirketinde çalışan Adem Pusat da, umutsuz olanlardan. Pusat, “Şu an ülkenin nereye gideceğini tahmin edemiyoruz. Daha önce sorsaydınız nereye gideceğini söyleyebilirdim, şu an nasıl ne olacağını bilemiyoruz. Ne kadar iyi, ne kadar kötü onu bir türlü not edemiyoruz. O yüzden sürekli aklımızda soru işareti var. Sırtımızı kime dayayacağız? Ne yapacağız bilemiyoruz,” dedi.

Tahir Çetin de seçim şartları nedeniyle umutsuz olduğunu ifade ederek, “Demokratik bir ortamda yapılacak seçimlerin kutuplaşma atmosferine olumlu yansıyacağını düşünüyorum. Ama demokratik bir ortamda seyredeceğini düşünmüyorum. Endişeleri azaltacağına arttırır” diye konuştu.

STÜDYO VOA

Donald Trump’ın sus payı davasında yeni aşamaya geçildi – 22 Nisan
lütfen bekleyin

No media source currently available

0:00 0:29:59 0:00
XS
SM
MD
LG